Δέκα τρόποι για να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί

Δεν είστε πρωινός τύπος; Τώρα θα γίνετε.

Το πρωινό ξύπνημα είναι μια δύσκολη «δουλειά» για τους περισσότερους, ειδικά για εκείνους που δεν είναι πρωινοί τύποι.

Κι όμως, η παροιμία «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι» δεν βγήκε τυχαία και κάποιες φορές πρέπει να ξεκινάμε την ημέρας μας νωρίς.

Αν νομίζετε πως δε μπορείτε, διαβάστε αυτά τα tips:

1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή: Υπάρχουν εφαρμογές που έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό – να σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε. Δοκιμάστε το Sleep Cycle ή το Waky.

2. Τοποθετήστε το ξυπνητήρι μακριά σας: Ας μη κοροϊδευόμαστε, όποιοι βάζουν ξυπνητήρι στο κινητό τους και το αφήνουν δίπλα, πατούν διαρκώς το snooze. Αν το βάλετε πιο μακριά θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε.

3. Μην κοιτάτε το κινητό σας πριν τον ύπνο: Η οθόνη διεγείρει το μυαλό σας και χαλάει τον ύπνο σας κάτι που σημαίνει πως θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξυπνήσετε το πρωί.

4. Χρησιμοποιήστε έναν δυνατό, ενοχλητικό θόρυβο στο ξυπνητήρι σας: Ένας απότομος ύπνος θα σας ξυπνήσει σίγουρα. Μη παραλείψετε να τον αλλάζετε κάθε εβδομάδα για να μην τον συνηθίσετε.

5. Ανταμείψτε τον εαυτό σας που ξύπνησε: Είτε πρόκειται για ένα γευστικό πρωινό ή μια ώρα για ψώνια αργότερα μέσα στην ημέρα, δώστε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή που μπορείτε να πάρετε μόνο αν ξυπνάτε στην ώρα σας – αυτό θα σας παρακινήσει να το κάνετε συνεχώς.

6. Μην πίνετε καφεΐνη αργότερα μέσα στην ημέρα: Ο καλός και ποιοτικός βραδινός ύπνος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την καφεΐνη που έχετε καταναλώσει εντός της ημέρας. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από καφέ, σόδα, και ενεργειακά ποτά τουλάχιστον έξι ώρες πριν τον ύπνο.

7. Αφήστε τα παράθυρα ή τις κουρτίνες ανοιχτά: Όταν ο ήλιος ανατέλλει, το φως θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε.

8. Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε λιπαρά: Μια μελέτη έχει δείξει ότι η κατανάλωση τροφίμων από αυτές τις κατηγορίες σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα και κατ’ επέκταση να ξυπνήσετε πιο εύκολα.

9. Προσπαθήστε να μη κοιμάστε πιο πολύ το Σαββατοκύριακο: Αν συνηθίσετε σε περισσότερες ώρες ύπνου θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να επανέλθετε τις καθημερινές που οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και πρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα σας πιο νωρίς.

10. Σκεφτείτε την υγεία σας: Εάν νυστάζετε το πρωί, θα μπορούσε να σημαίνει πως έχετε έλλειψη σε βιταμίνη D ή έλλειψη σιδήρου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.