Δεκάδες μαχαιρωμένοι μαθητές σε αμερικανικό σχολείο

REUTERS

Μαθητής λυκείου τραυμάτισε περίπου 20 άτομα – Τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 20 μαθητές και τουλάχιστον ένας ενήλικος τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από έναν άλλον μαθητή, ο οποίος τους μαχαίρωσε, σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία Πενσιλβάνια, ενώ σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος νοσοκομείου της περιοχής απειλείται η ζωή τεσσάρων τραυματιών.

Ο 16χρονος επιτιθέμενος συνελήφθη από την αστυνομία. Τα αίτια της ενέργειάς του αυτής, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 07:15 τοπική ώρα στο Περιφερειακό Λύκειο Φράνκλιν στο Μάρισβιλ προτού ξεκινήσει το μάθημα, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η κατάσταση της υγείας πολλών εκ των θυμάτων, τα οποία είναι στην πλειονότητά τους ηλικίας 14 ως 17 ετών, θεωρείται σοβαρή και αυτά νοσηλεύονται σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε επίσης ένας ενήλικας, σύμφωνα με τον διευθυντή του περιφερειακού νοσοκομείου Φορμπς, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λύκειο, Κρις Κάουφμαν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι απειλείται η ζωή 4 εκ των 7 τραυματισμένων μαθητών που εισήχθησαν σε αυτό το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται επίσης και ο ενήλικας που ανέφερε.

Ο ύποπτος ενήργησε μόνος του, διευκρίνισε παράλληλα εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών αρωγής, Νταν Στίβενς. Ο δράστης συνελήφθη γύρω στις 07:45 τοπική ώρα από την αστυνομία.

Η επίθεση έγινε σε πολλές τάξεις και αίθουσες του λυκείου.

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το λύκειο μετά το επεισόδιο και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης το κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων για σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Ανθρωπιστικές Οργανώσεις στο στόχαστρο των ΗΠΑ