Delivery μέσω drones προτείνει η Uber: Τι περιλαμβάνει η νέα λειτουργία;

Delivery μέσω drones προτείνει η Uber: Τι περιλαμβάνει η νέα λειτουργία;

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μετοχες μετά την επερχόμενη είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Η Uber δήλωσε τον Μάιο ότι σχεδίαζε να δοκιμάσει τη χρήση drones για την μεταφορά φαγητού, αλλά φαίνεται ότι τα σχέδια της εταιρείας στον τομέα αυτόν ίσως επεκταθούν γρηγορότερα απ’όσο περιμέναμε.

Η Wall Street Journal ανέφερε σε δημοσίευμά της την Κυριακή ότι η Uber έχει δημοσιεύσει μια αγγελία εργασίας για τη θέση του εκτελεστικού στελέχους, που θα αναλάβει την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος μέσα στο 2019, και το οποίο θα κυκλοφορήσει σε διάφορες χώρες μέσα σε τρία χρόνια. Η εφημερίδα ανέφερε, ότι αφού ρώτησε την Uber σχετικά με την αγγελία εργασίας, απάντησε ότι η αγγελία «δεν αντανακλά πλήρως το πρόγραμμά μας, που βρίσκεται προς το παρόν σε πρώιμο στάδιο».

Όταν δημοσιεύτηκε η αγγελία, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη θέση θα παρείχε «ασφαλείς, νόμιμες, αποτελεσματικές και επεκτάσιμες πτητικές δραστηριότητες» για την UberExpress, το πρόγραμμα μεταφορών μέσω drones της UberEats.

Πολλές εταιρείες ταξί επεκτείνονται στα ντελίβερι και σε άλλες λειτουργίες, όπως χρηματοοικονομικές πληρωμές, όπως έκανε η ασιατική Grab και η Careem. Στην περίπτωση της Uber, οι φιλοδοξίες αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μετοχες μετά την επερχόμενη είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Όταν ο CEO της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για αποστολή τροφίμων μέσω drones νωρίτερα φέτος, ισχυρίστηκε ότι η Uber θα ήταν σε θέση να μεταφέρει τρόφιμα μέσα σε μόλις πέντε λεπτά με τη χρήση drones. Η Uber εργάζεται επίσης πάνω στην ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων για τη μεταφορά επιβατών, μέσω της συνεργασίας της με την Aurora Flight Sciences, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της Boeing.