«Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή» – Όλα τα νέα μοντέλα της Nissan στην Ευρώπη θα είναι πλέον ηλεκτρικά

«Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή» – Όλα τα νέα μοντέλα της Nissan στην Ευρώπη θα είναι πλέον ηλεκτρικά
epa07363820 The Nissan logo is seen on a vehicle displayed at the car maker showroom in Tokyo, Japan, 12 February 2019. Nissan Motor Co. announced financial results for the third quarter of fiscal year 2018, ending 31 March 2019, as well as for the first nine months. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είναι το σωστό για την επιχείρησή μας, τους πελάτες μας και τον πλανήτη», δήλωσε ο CEO της εταιρείας.

Η Nissan Motor δήλωσε τη Δευτέρα ότι από εδώ και στο εξής, όλα τα νέα μοντέλα που λανσάρει στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και σχεδιάζει να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα στη «Γηραιά Ήπειρο» μέχρι το 2030.

«Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. «Η Nissan θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030 στην Ευρώπη – πιστεύουμε ότι είναι το σωστό για την επιχείρησή μας, τους πελάτες μας και τον πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι ένα από τα δύο νέα μοντέλα EV που έχει ήδη επιβεβαιώσει για την Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ της βόρειας Αγγλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα φέτος, η Nissan αύξησε τους στόχους της για τα μοντέλα EV, καθώς προσπαθεί να κάνει catch up σε μια κατηγορία που κυριαρχείται από νεοεισερχόμενους όπως η Tesla, λέγοντας ότι θα λανσάρει 19 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2030.

Ο νέος στόχος για πλήρη ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη μέχρι το 2030 φέρνει τη Nissan σε ευθυγράμμιση με τη σύμμαχό της Renault, η οποία σχεδιάζει να καταστήσει τη μάρκα πλήρως ηλεκτρική μέχρι τότε.

Η Ford και η Stellantis σχεδιάζουν επίσης να γίνουν πλήρως ηλεκτρικές στην Ευρώπη μέχρι το 2030. Η Volvo από την πλευρά της σχεδιάζει να πωλεί μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: