Δεν θα επιβάλει νέους φόρους το 2015 στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ

Δεν θα επιβάλει νέους φόρους το 2015 στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε ακόμη να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές εάν δεν καταφέρει να μειώσει την ανεργία.

«Την επόμενη χρονιά δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι σε κανέναν απολύτως», είπε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη δημοτικότητά του στο ναδίρ, όλα δείχνουν πως ο Γάλλος πρόεδρος ξεκινά έναν αγώνα ταχύτητας για να ανακτήσει μέρος της χαμηλής του αξιοπιστίας.

Έτσι χθες δεσμεύθηκε να μην επιβάλει νέους φόρους σε κανέναν στη Γαλλία την επόμενη χρονιά, προκειμένου να κατευνάσει τη γενικευμένη αγανάκτηση για την υψηλή φορολογία με την οποία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι πολίτες της χώρας του στο μέσον της θητείας του.

Η οικονομική εφημερίδα Les Echos είχε γράψει αυτήν την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος σχεδιάζει να επιβάλει έναν ειδικό φόρο στις εξοχικές ή/και τις δεύτερες κατοικίες εντός του 2015.

Ο Φρανσουά Ολάντ διακήρυξε ακόμη ότι θέλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα «μέχρι το τέλος» της πενταετούς θητείας του, το 2017, επιβεβαιώνοντας, όμως, ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή του εάν δεν καταφέρει να μειώσει την ανεργία που βρίσκεται στο επίπεδο-ρεκόρ των 3,4 εκατομμυρίων Γάλλων.

«Εάν δεν τα καταφέρω μέχρι το τέλος της θητείας μου, πιστεύετε ότι θα παρουσιαστώ ενώπιον των Γάλλων; Οι Γάλλοι θα ήταν αδυσώπητοι και θα είχαν δίκιο», τόνισε.