Δένδιας: Στο υπουργείο Ανάπτυξης το μεγάλο στοίχημα της χώρας

Δένδιας: Στο υπουργείο Ανάπτυξης το μεγάλο στοίχημα της χώρας

«Οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν» δήλωσε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης.

Σε αυτό το υπουργείο βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα της χώρας, η ανάπτυξη, επεσήμανε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Κωστή Χατζηδάκη.

«Οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν», πρόσθεσε ο νέος υπουργός και τόνισε ότι «μοναδική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια».

Στο έργο που παρήχθη τα τελευταία δύο χρόνια αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. «Κάναμε αυτό που μας επέβαλε η συνείδησή μας, το πατριωτικό μας καθήκον και αυτό που μας επέτρεπε η ισορροπία των Κοινοβουλευτικών δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον τρίτη μεταξύ των «28» ως προς την απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων (και πρώτη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), ενώ στάθηκε ακόμη:

– Στην επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων, έργα που όπως είπε ήταν λιπόθυμα.
– Στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε αρχικά η τρόικα.
– Στη λύση που δόθηκε για τους πλειστηριασμούς.
– Στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν το νέο καθεστώς λειτουργίας της αγοράς (διπλάσιες εκπτωτικές περίοδοι, Κυριακές), το νέο πλαίσιο για τις επαγγελματικές μισθώσεις, την απλούστευση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων και την εξαγωγική δραστηριότητα όπως επίσης και τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με στόχο την άρση εμποδίων εισόδου στην αγορά.

«Ορισμένες από τις αλλαγές αυτές ενόχλησαν ορισμένες επαγγελματικές ομάδες. Ήταν όμως προς όφελος της πατρίδας και έπρεπε να τις κάνουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σαμαράς: «Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον»

Γκ. Χαρδούβελης: Θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική στο ΥΠΟΙΚ

Βενιζέλος: «Προτεραιότητα μας η αποκατάσταση των αδικιών»

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Βίντεο