Deustche Bank: Πτώση 7,5% για τη γερμανική τράπεζα – Επηρέαστηκαν οι ευρωαγορές

Deustche Bank: Πτώση 7,5% για τη γερμανική τράπεζα – Επηρέαστηκαν οι ευρωαγορές

Πιέσεις δέχθηκε το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, με τις μετοχές γαλλικών και ιταλικών τραπεζών να υποχωρούν άνω του 3%.

Η ελεύθερη πτώση για τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank, συμπαρέσυρε σχεδόν το σύνολο των τραπεζικών τίτλων οδηγώντας χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η διαμάχη της Deutsche Bank με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αλλά και τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν απόλυτα απρόθυμη τη γερμανική κυβέρνηση να τη στηρίξει σε περίπτωση που χρειαστεί κεφάλαια, είναι τα δύο βασικά στοιχεία που οδήγησαν τη μετοχή του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού ομίλου της Γερμανίας σε πτώση 7,5% στα 10,50 ευρώ.

Σημαντικές, όμως, πιέσεις δέχθηκε το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, με τις μετοχές γαλλικών και ιταλικών τραπεζών να υποχωρούν άνω του 3%.

Πτώση 1,55% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 340 μονάδες, με το σύνολο των κλαδικών δεικτών να τερματίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με σημαντικές απώλειες.

Στο 2,19% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 10.393, ο οποίος όπως ήταν φυσικό δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, με πτώση 1,32% για τον FTSE 100 στις 6.818 μονάδες, ενώ κατά 1,8% χαμηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.407 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να αποδυναμώνεται 1,27% στις 8.711 μονάδες, με τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί 1,58% στις 16.192 μονάδες.

Πιθανώς οι απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές να ήταν ισχυρότερες, εάν δεν καταγράφονταν ανάκαμψη στην τιμή πετρελαίου και ακολούθως και στις μετοχές του ούτως ή άλλους δεικτοβαρούς ενεργειακού κλάδου