Η ΔΕΒΘ τιμά τη χώρα του Ισραήλ

Η ΔΕΒΘ τιμά τη χώρα του Ισραήλ
Photo:

Με αφιέρωμα στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, φεστιβάλ κόμικς-graphic novels και άλλες εκδηλώσεις, ανοίγει της πόρτες της η 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι εντέλει, το Ισραήλ θα συμμετάσχει ως τιμώμενη χώρα στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές συνεδριακό κέντρο HELEXPO, υπό τη διοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / υπουργείου Πολιτισμού και της Helexpo, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών και Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Το πολιτιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει – με αφορμή την Ελληνική Προεδρία – ένα μεγάλο αφιέρωμα με θέμα «Η Ευρώπη μέσα από τα βιβλία».

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΕΙΠ και Πρεσβείας του Ισραήλ, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της τιμώμενης χώρας και να γνωρίσουν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων του Ισραήλ, και θα μπορούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο της λογοτεχνίας και του βιβλίου.

Το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έχει όμως οριστικοποιηθεί ακόμα και δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι συμμετοχές -τα ονόματα των οποίων αναμένονται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα:

Μισός Αμαζόνιος χρειάζεται για την εκτύπωση της Wikipedia

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους Πρόσφυγες

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου