Διαδήλωση…συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Διαδήλωση…συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην ιταλική πολιτική σκηνή μετά την καταδίκη του Καβαλιέρε.

Η ιταλική κεντροδεξιά καλεί αύριο το απόγευμα τους υποστηρικτές της σε διαδήλωση συμπαράστασης προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην κεντρική πλατεία Santi Apostoli στη Ρώμη.

Το κάλεσμα έρχεται σε συνέχεια της κίνησης των βουλευτών και γερουσιαστών των κομμάτων της κεντροδεξιάς να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των προέδρων του κοινοβουλευτικών τους ομάδων, Ρενάτο Σκιφάνι και Ρενάτο Μπρουνέττα.

Ο Σίλβιο δεν είναι πλέον «Καβαλιέρε»

Οι Σκιφάνι και Μπρουνέττα ανακοίνωσαν ήδη ότι έχουν την πρόθεση να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του, για να του ζητήσουν να «επιλέξει την οδό της απονομής χάριτος» στον Μπερλουσκόνι. Πηγές, ωστόσο, της ιταλικής προεδρίας φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα «δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί».

Καβαλ(ι)ερία… ιταλιάνα: Οι δικαστικές και όχι μόνο περιπέτειες του Μπερλουσκόνι

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η δήλωση του Ιταλού πρώην υπουργού Πολιτισμού, στελέχους της κεντροδεξιάς , Σάντρο Μπόντι, πως «η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μορφή εμφυλίου πολέμου η έκβαση του οποίου είναι για όλους άγνωστη» εάν δε βρεθούν λύσεις που να επαναφέρουν την «φυσιολογική ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες θεσμοθετημένες εξουσίες και να εγγυόνται την πολιτική δράση του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ