Οι διαφημίσεις του Facebook σας ακολουθούν παντού

Οι διαφημίσεις του Facebook σας ακολουθούν παντού
Photo:

Με τη νέα πλατφόρμα μάρκετινγκ που εισάγει, οι διαφημιστές σας βρίσκουν ακόμα και σε εφαρμογές τρίτων.

Η νέα διαφημιστική πλατφόρμα με το όνομα Atlas είναι σχεδιασμένη ώστε να βελτιώσει τον τρόπο που οι διαφημιστές στοχεύουν και καταμετρούν τις διαφημίσεις που αγοράζουν όχι μόνο στο Web, αλλά και στις mobile συσκευές, και μάλιστα μέσα από εφαρμογές που δεν ανήκουν ούτε στους ίδιους, ούτε στο Facebook.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όταν ένας χρήστης βρίσκεται στο Facebook μέσω του κινητού του, το πρόγραμμα δημιουργεί έναν identifier ο οποίος περιέχει ηλικία, περιοχή, πράγματα που του αρέσουν, check-in, όλα όσα έχει οικειοθελώς ο ίδιος μοιραστεί στο Facebook. Όταν μια άσχετη εφαρμογή ζητήσει από το σύστημα μια διαφήμιση (από αυτές που εμφανίζονται στο κάτω μέρος), αυτή γίνεται πιο στοχευμένη επειδή «ξέρει» τα στοιχεία του Facebook.

Συνεπώς, το Facebook βρήκε τρόπο να πουλήσει διαφήμιση ακόμα και σε εφαρμογές που δεν του ανήκουν.

Προτού αρχίσετε να ανησυχείτε για τυχόν παρέμβαση σε ιδιωτικά δεδομένα κ.λπ., σκεφτείτε πως το ίδιο κάνει η Google εδώ και χρόνια και έχει κατακτήσει το 50% της αγοράς των mobile διαφημίσεων ($17.7 δισ. πέρσι), τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση του Facebook είναι αποκλειστικά δημόσια, ενώ η Google χρησιμοποιεί και το περιεχόμενο των email και τις αναζητήσεις σας στη μηχανή της.

Σύμφωνα με το Facebook, η πλατφόρμα Atlas ειδικεύεται στο people-based marketing με σκοπό να καλύψει «το κενό ανάμεσα στις online δραστηριότητες και τις offline αγορές».

Στο μεταξύ έχει ήδη υπογράψει συνεργασίες για τις καμπάνιες που έρχονται σύντομα στο κινητό σας, με πρώτη τη διαφημιστική Omnicom και πελάτες όπως η Intel και η Pepsi.