Διαγράφτηκαν 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές

Διαγράφτηκαν 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές

Τους 150.000 αναμένεται να φτάσουν οι διαγραφές των φοιτητών στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που θα διαγραφούν τους επόμενους μήνες αναμένεται να φτάσει τους 150.000.

Μόνο στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, στο ΕΚΠΑ, σχεδόν 50.000 “λιμνάζοντες” φοιτητές αποτελούν παρελθόν και δεν βρίσκονται πλέον στα μητρώα του ιδρύματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα όσο αναφορά στους φοιτητές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας (υπολογίζονται σε 25.000) αρκετοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στα αμφιθέατρα και έχουν τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές που θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο, να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν, προκειμένου να λάβουν τα πτυχία τους, ενώ ήδη υπάρχει και ένας αριθμός φοιτητών που ολοκλήρωσε τις εξετάσεις και πήρε πτυχίο.

Τέλος στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, ολοκληρώθηκαν οι διαγραφές 7.000 παλαιών σπουδαστών, όσοι δηλαδή από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» την τελευταία στιγμή δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να εξεταστούν σε κάποιο μάθημα.