Διακοπές με σκάφος – Η μόδα που έγινε μανία

Διακοπές με σκάφος – Η μόδα που έγινε μανία

Ο Άγγελος Παπακωνσταντίνου μας συστήνει τη Skyfall Yacht Charter και υπόσχεται να κάνει ξεχωριστές τις διακοπές σας.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη και η μόνη σκέψη που τριβελίζει το μυαλό είναι αυτή των διακοπών. Πώς θα σας φαινόταν εάν σας έλεγαν πως μπορείτε να ταξιδέψετε στα ελληνικά νησιά με yacht πραγματοποιώντας τις διακοπές των ονείρων σας, βιώνοντας συναρπαστικές εμπειρίες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία; Η Skyfall Yacht Charter μέσω της πλατφόρμας, που ακούει στο όνομα Booking Management, φέρει σε επαφή τους ταξιδιώτες με τους ιδιοκτήτες σκαφών και τους καπετάνιους και σας εγγυάται ένα ασφαλές ταξίδι που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν ο Άγγελος Παπακωνσταντίνου, βλέποντας τη ζήτηση που υπήρχε στην ενοικίαση σκαφών, αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο του yachting. Ο ίδιος πτυχιούχος Πληροφορικής και εν ενεργεία προγραμματιστής , διαθέτοντας μακροχρόνια εμπειρία ως αθλητής στην ιστιοπλοΐα από το 1996 (ανοιχτής θαλάσσης, τριγώνου και wind surfing) και έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες διαδρομές ως skipper, συστήνει το 2014 τη Skyfall Yacht Charter μια ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων αναψυχής (MCPY).

Μολονότι νεοσσός στο χώρο του yachtιng έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη της αγοράς, αλλά και τον ιδιοκτητών σκαφών, αφού υπάρχει συνεργασία με 700 περίπου σκάφη, ιστιοπλοϊκά με ελληνική σημαία, μήκους από 10 έως 25 μέτρα. Η τουριστική σεζόν ξεκινάει από Μάιο και φτάνει έως τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη.

«Το target group της εταιρείας είναι κυρίως τουρίστες από το εξωτερικό ηλικίας από 40 – 55 ετών. Η πλειονότητα των πελατών μας προέρχεται κυρίως από Αμερική, Γερμανία, Ισπανία και Ρωσία» λέει στο fortunegreece.com o Ιδιοκτήτης της Skyfall Yacht Charter, Άγγελος Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας πως αυτό που διαφοροποιεί την εταιρεία του από τον ανταγωνισμό είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαρκής υποστήριξη και σε περίπτωση ζημιάς γίνεται άμεση αντικατάσταση χωρίς ο πελάτης να κινδυνεύει να χάσει τις διακοπές του. «Παράλληλα προσφέρουμε μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, φαγητά και ποτά, υπηρεσίες σεφ και φυσικά ασφαλιστική κάλυψη του ταξιδιώτη. Μέσω της πλατφόρμας μας Bookingmng.com αυτοματοποιούμε την όλη διαδικασία φέρνοντας άμεσα σε επαφή τον πελάτη με τον ιδιοκτήτη του σκάφους. Δεν πάμε να πάρουμε το μερίδιο των ιδιοκτητών σκαφών. Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι να τους οργανώσουμε καλύτερα και να διαφημίσουμε το σκάφος τους όταν δεν υπάρχει corporate site του ιδιοκτήτη».

“Κανένα σκάφος δεν μπαίνει στην πλατφόρμα χωρίς έλεγχο”

Το αποτέλεσμα είναι τα σκάφη που μπαίνουν στην πλατφόρμα να είναι από τα πρώτα που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης της Google. Οι ιδιοκτήτες τους είναι κερδισμένοι αφού ο στόλος τους γίνεται γνωστός στο εξωτερικό, με πολύ χαμηλή, όπως λέει ο Άγγελος, προμήθεια,  ο οποίος μεταξύ άλλων αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη φωτογράφισή τους. «Μόλις ένας ιδιοκτήτης σκάφους κάνει καταχώρηση στο Bookingmng.com η επόμενη κίνηση είναι να πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος στο σκάφος, αν όντως είναι αυτό που δείχνει στη φωτογραφία και αν δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι στα σκάφη που προέρχονται από το εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία για τέτοιου είδους ελέγχους».

Από τη στιγμή που ο υποψήφιος ταξιδιώτης επισκεφθεί την πλατφόρμα και καταχωρήσει το αίτημά του βάζοντας τα κριτήρια με τα οποία θέλει να γίνει η αναζήτηση του σκάφους, μέσα σε ένα τρίωρο έχει λάβει απάντηση στο email του. Το site υποστηρίζεται σε 7 ξένες γλώσσες και υπάρχει δυνατότητα skipper (εξειδικευμένοι αθλητές) εφόσον ζητηθεί. «Δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός ως προς τα δρομολόγια που μπορεί να πραγματοποιήσει ο ταξιδιώτης. Μπορεί να πάει με το σκάφος όπου θέλει και σε περίπτωση που δεν έχει ιδέα τι να επισκεφτεί μπορούμε να του φτιάξουμε ειδικό πρόγραμμα».

Η πολιτική της εταιρείας είναι οποιαδήποτε ενοικίαση πραγματοποιείται να μην είναι μικρότερη σε διάρκεια της μιας εβδομάδας. Όλα τα σκάφη είναι καινούρια και δεν ξεπερνούν τα τρία έτη από την ημερομηνία κατασκευής τους ενώ το κόστος για μια εβδομαδιαία ναύλωση, 6-8 ατόμων με skipper κυμαίνεται στις 6.000 ευρώ. «Δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όσοι δουλεύουμε ως brokers έχουμε μικρά περιθώρια κέρδους και κάνουμε επιπλέον εκπτώσεις προκειμένου να ευχαριστήσουμε και να κερδίσουμε τον πελάτη» λέει χαρακτηριστικά ο Άγγελος και διευκρινίζει ότι η συναλλαγή δεν γίνεται μέσω της πλατφόρμας, αλλά ο πελάτης έρχεται κατευθείαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του σκάφους και πληρώνει εφόσον έχει γίνει η κράτηση.

“Το μεταναστευτικό «έπληξε» τον κλάδο του yachting

Στόχος του Άγγελου τα επόμενα χρόνια είναι να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερα σκάφη από το εξωτερικό και να κάνει ευρέως γνωστή την πλατφόρμα του μέσω από τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. «Αν και ξεκίνησα την εταιρεία μου μέσα στην κρίση θα έλεγα ότι υπάρχει μια σταθερή άνοδος και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τόσο για τους υφιστάμενους όσο και για τους νεοεισερχόμενους επαγγελματίες. Αρκεί να μην πλήττεται η εικόνα της χώρας». Εξηγεί πως πέρυσι το μεταναστευτικό είχε δραματικές επιπτώσεις στο χώρο του yachting με αρκετούς πελάτες να ακυρώνουν σκάφη την τελευταία στιγμή. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν πελάτη που μου ζήτησε να ακυρώσει την κράτησή του και όταν τον ρώτησα γιατί μου απάντησε πως δεν ήθελε να μετακινείται με το σκάφος του και να βλέπει πτώματα στη θάλασσα! Τέτοια εποχή πέρυσι οι μαρίνες ήταν όλες γεμάτες με σκάφη, γιατί πολύ απλά λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων δεν είχε ξεκινήσει η σεζόν».

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλή, ωστόσο, ο Άγγελος τονίζει ότι οι αρμόδιοι Φορείς δεν θα πρέπει να επαναπαύονται, αλλά να χαράσσουν στρατηγικές για την επόμενη μέρα. «Δυστυχώς οι μαρίνες στην Ελλάδα είναι αναξιοποίητες και δεν μπορούν να δεχτούν πολλά σκάφη, ενώ ελάχιστες είναι εξοπλισμένες με παροχή καυσίμων. Το χειρότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες πληρώνουν περισσότερο από ότι οι ξένοι» καταλήγει ο Άγγελος.