Διακοπή στην έρευνα για το Boeing της Malaysia λόγω υπερβολικού βάθους

Διακοπή στην έρευνα για το Boeing της Malaysia λόγω υπερβολικού βάθους

Η πρώτη αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing 777 ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Το ειδικό ρομποτικό βαθυσκάφος που έρευνα στα νερά του Ινδικού Ωκεανού για τον εντοπισμό των συντριμμιών του Boeing 777 της Malaysia Airlines, αναγκάστηκε να διακόψει νωρίς το υποθαλάσσιο ταξίδι του λόγω του μεγάλου βάθους των νερών.

Έπειτα από έρευνα έξι ωρών αντί των σχεδιαζόμενων 16 ωρών, το αυτόνομο βαθυσκάφος Bluefin-21 που είναι εξοπλισμένο με υπερευαίσθητο σόναρ ποντίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, το οποίο και διευθύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου.

«Μετά από περίπου έξι ώρες της αποστολής το Bluefin-21 έφτασε στο όριο του βάθους ( 4.500 μέτρα) και αναδύθηκε στην επιφάνεια. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ωρών ανακτώνται και αναλύονται», ανακοίνωσε το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Ερευνών.

Η δεύτερη αποστολή του ειδικού βαθυσκάφους θα γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν ο καιρός το επιτρέψει.

Το Bluefin-21 είναι βαθυσκάφος με σχήμα τορπίλης έχει μήκος 4.93 μέτρα και διαθέτει υπερσύγχρονο σόναρ. Η περιοχή όπου το αυστραλιανό πλοίο η Ocean Shield ερευνά το βυθό του ωκεανού έχει εμβαδόν 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται ακριβώς 2.312 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ , τη η μεγαλύτερη πόλη στη δυτική ακτή της Αυστραλίας.

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε τη μοιραία πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ έως το Πεκίνο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πιο μυστηριώδη αεροπορικά δυστυχήματα όλων των εποχών

Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines