Διακόσια επενδυτικά σχέδια στην περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελπίδα πως θα ανοίξουν περισσότερες από 1.100 άμεσες και 4.000 έμμεσες θέσεις εργασίας από τα σχέδια που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο.

Σε 200 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια, που εντάχθηκαν μέχρι στιγμής στον αναπτυξιακό νόμο στην περιοχή αρμοδιότητας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν τον δρόμο για 1100 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, οι επενδύσεις αυτές εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το «άνοιγμα» 4000 έμμεσων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (σ.σ. πρόκειται για επενδυτικά σχέδια που είχαν κατατεθεί προς έλεγχο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στη διάρκεια ομιλίας του στα Νέα Μουδανιά, με την ευκαιρία της 3ης Έκθεσης Χαλκιδικής, που διεξάγεται εκεί.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων της Χαλκιδικής θα δώσει νέα δυναμική στην τοπική αγορά. Αναφερόμενος ειδικά στην έκθεση, επισήμανε ότι αυτή δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά δεκάδες επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα. «Μέσω της προβολής του έργου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα νέων συνεργασιών» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ιστορικό υψηλό για τις άμεσες επενδύσεις στην Ευρώπη το 2013

300 δισ. ευρώ για επενδύσεις προτείνει ο Γιούνκερ