Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί μεταφοράς προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί μεταφοράς προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη

Τι απαντά ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης στα δημοσιεύματα.

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών και δημοσιευμάτων, που κάνουν λόγο για μεταφορά προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως “τα περί προσφύγων από Γερμανία σε Κρήτη, παντελώς ανυπόστατα”.

Το θέμα δημιουργήθηκε μετά από δημοσίευμα του ekriti.gr σύμφωνα με το οποίο, “η Γερμανία κάνοντας χρήση του κανονισμού Δουβλίνο 3 αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες (σε πρώτη φάση) που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της”.

Αυγενάκης: Εν κρυπτώ στην Κρήτη ο Μουζάλας, κλειστές διαδικασίες με ‘εκλεκτούς προσκεκλημένους’
Νωρίτερα, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λ.Αυγενάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, που θα μεταφερθούν στην Κρήτη ανέρχεται στις 5.000 – πλέον των 3.000 μεταναστών, που αναμένονται από τη Γερμανία.

Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διαδικασίες και κλειστές διαδικασίες με “εκλεκτούς προσκεκλημένους”, συγκεκριμένους δημάρχους και φορείς του νησιού.

Μάλιστα, όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ήρθε εν κρυπτώ προ τριών ημερών στην Κρήτη και συνεννοήθηκε με κάποιους δημάρχους, τον περιφερειάρχη, και κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κληθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και δήμαρχοι.

“Ως ΝΔ δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η μεταφορά των πρώτων 2.000 μεταναστών δεν διαψεύστηκε ποτέ από τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή, ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως “με την βοήθεια του πρωθυπουργού” προχωρούν διάφορες διπλωματικές κινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι κκ Μουζάλας και Ξυδάκης και σε κάποιες περιπτώσεις και ο κ. Τόσκας θα επισκεφθούν τους ομόλογους τους στην ΕΕ για να τους θέσουμε ζητήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ζητήματα του σχεδιασμού του Δουβλίνο ΙΙ.

Ο ίδιος ο κ. Μουζάλας εξάλλου προγραμματίζει ταξίδι στην Τουρκία, όπου θα συζητήσει με τον υπεύθυνο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, για τη συνέχιση της συμφωνίας και για τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστούν οι επιστροφές.

Πηγή: news247.gr