Διευκρινίσεις της Νίκας για το deal Chipita – Impala Invest

Διευκρινίσεις της Νίκας για το deal Chipita – Impala Invest

Ο βασικός μέτοχος της Νίκας, GCI Food Enterprises Ltd, βάσει της σχετικής συμφωνίας, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε σειρά διευκρινίσεων για τη συμφωνία εξαγοράς της Νίκας ΑBEE από το επενδυτικό σχήμα Chipita – Impala Invest προχωρά η αλλαντοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Με την επίτευξη της τελικής συμφωνίας θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

α) θα λάβει χώρα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ύψους 30 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων, με δικαίωμα προτίμησης αυτών και σε περίπτωση που μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης, υπάρχουν αδιάθετες νέες μετοχές, θα παρέχεται σε όσους έχουν δικαίωμα προτίμησης δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση αριθμού μετοχών εκ των αδιάθετων μετοχών. Σε περίπτωση περισσότερων προεγγραφών, οι προεγγραφές θα καλυφθούν αναλογικώς.

β) το νομικό πρόσωπο που θα συστήσει το επενδυτικό σχήμα, αποτελούμενο κατά 50% από εταιρεία του ομίλου Chipita και κατά 50% από την εταιρεία «Impala Invest B.V.» του ομίλου Βιτζηλαίου, προτίθεται:
να αποκτήσει ορισμένο ποσοστό υφιστάμενων μετοχών πριν από την λήψη της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και να συμμετάσχει στην εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ως παλαιός μέτοχος αναλαμβάνοντας να καλύψει μέχρι και το συνολικό ποσό της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.