Οι «αποτυχημένοι» διευθυντές που παίρνουν ακόμη παχυλά μπόνους

Οι «αποτυχημένοι» διευθυντές που παίρνουν ακόμη παχυλά μπόνους

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι στην Βρετανία περνούν… κάτω από τον πήχη, αλλά δεν βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται.

Σχεδόν το ένα τρίτο των διευθύνοντων συμβούλων που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί για το 2014, έλαβαν κανονικά τα μπόνους τους το 2015, σύμφωνα με νέα έρευνα. Στο μεταξύ, μόλις το 55% των διευθυντών που ξεπέρασαν τους στόχους τους την προηγούμενη χρόνια έλαβαν μπόνους-πράγμα που δείχνει πως τελικά η απόδοση και οι αποδοχές δεν είναι πάντοτε ανάλογα μεγέθη.

Η έρευνα διεξήχθη από την XpertHR και το Chartered Management Institute και μελέτησε δεδομένα 137 επιχειρήσεων και περισσότερων από 72.000 εργαζομενών. Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της μελέτης, όσο υψηλότερη είναι η θέση των ανώτερων διευθυντικών στελεχών, τόσο πιο πιθανό ήταν να λάβουν μπόνους, παρά το γεγονός πως δεν είχαν επιτύχει τους στόχους τους.

«Πάρα πολλοί διευθυντές καρπώνονται τα πλούσια οφέλη που συνεπάγονται οι θέσεις τους, παρά τις χαμηλές επιδόσεις τους», σημειώνει η Ann Francke, διευθύνουσα σύμβουλος της CMI και προσθέτει: «Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι πολύ πιο εύκολο να επιβραβευθεί η κακή απόδοση από ό, τι να αντιμετωπιστεί η αμηχανία που επιφέρουν οι δύσκολες συνομιλίες με υπαλλήλους που δεν έχουν καλές επιδόσεις».