Διεθνείς πιέσεις στη Γερμανία να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα Leopard

Διεθνείς πιέσεις στη Γερμανία να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα Leopard
epa10418121 German Defence Minister Boris Pistorius delivers a statement to the press during the third meeting of Ukraine Defense Contact Group at the US Air Base in Ramstein, Germany, 20 January 2023. The US Secretary of Defense Austin has invited Ministers of Defense and senior military officials from around the world to Ramstein to discuss the ongoing crisis in Ukraine and various security issues facing US allies and partners. EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Γερμανία δεν είπε τελικά το "ναι" στην αποστολή Leopard στην Ουκρανία και οι Χώρες της Βαλτικής καλούν το Βερολίνο να αναθεωρήσει.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών βαλτικών χωρών κάλεσαν σήμερα τη Γερμανία να παραδώσει «τώρα» βαρέα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να σταματήσει τη ρωσική επίθεση.

«Εμείς οι υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, ζητούμε από τη Γερμανία να παράσχει από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», δήλωσε μέσω του Twitter ο λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

«Αυτό είναι απαραίτητο για να σταματήσει η ρωσική επίθεση, να βοηθηθεί η Ουκρανία και να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «η Γερμανία, ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, έχει ιδιαίτερη ευθύνη σχετικά μ’ αυτό».

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες, Παρασκευή, στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, ανακοίνωσαν νέες σημαντικές παραδόσεις όπλων στη χώρα αυτή.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης, διαψεύδοντας τις ελπίδες του Κιέβου που τα ζητούσε άμεσα, αλλά θα πρέπει τώρα να περιμένει άλλες συζητήσεις και ένα πράσινο φως από τη Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: