Διεύρυνση ζημιών στο γ’ τρίμηνο για την Amazon

Διεύρυνση ζημιών στο γ’ τρίμηνο για την Amazon

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της εταιρείας, παρά την ενίσχυση των πωλήσεων.

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της Amazon το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου εμφάνισε σημαντική διεύρυνση ζημιών, παρά την ενίσχυση 20% στις πωλήσεις, καθώς το επενδυτικό κόστος συνέχισε να βαραίνει τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ειδικότερα, στο γ’ τρίμηνο του έτους η Amazon εμφάνισε ζημιές 427 εκατ. δολαρίων ή 95 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 41 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι λειτουργικές ζημιές της εταιρείας διευρύνθηκαν στα 544 εκατ. δολάρια από 25 εκατ. δολάρια το περυσινό γ’ τρίμηνο. Τον Ιούλιο η εταιρεία προέβλεπε λειτουργικές απώλειες 410 εκατ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις της Amazon ενισχύθηκαν σε 20,58 δισ. δολάρια την εξεταζόμενη περίοδο από 17,09 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2013. Οι εκτιμήσεις της εταιρείας τον Ιούλιο τοποθετούσαν τις πωλήσεις στα 19,7 με 21,5 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει συνολικά 4% κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της χθες μετά το κλείσιμο της Wall η μετοχή της εταιρείας σημείωσε βουτιά 8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.