Δικαιώση της Audi από το δικαστήριο της ΕΕ σε διαμάχη για το logo

Δικαιώση της Audi από το δικαστήριο της ΕΕ σε διαμάχη για το logo
epa07096686 (FILE) - The Audi AG logo sign is seen ahead of the balance sheet press conference at the company's headquarters in Ingolstadt, Germany, 15 March 2017 (reissued 16 October 2018). According to reports, German carmaker Audi has accepted to pay a fine of 800 million Euros over illegal software manipulation of Diesel cars. EPA/CHRISTIAN BRUNA Photo: AFP
Για ένα πολωνικό διαδικτυακό λιανοπωλητή που πωλούσε ανταλλακτικές γρίλιες ψυγείου προσαρμοσμένες για παλαιότερα μοντέλα Audi.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε υπέρ της Audi σε μια διαμάχη που θα μπορούσε να περιορίσει τη δυνατότητα των κατασκευαστών ανταλλακτικών να χρησιμοποιούν σήματα παρόμοια με το λογότυπο μιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η υπόθεση, η οποία υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Βαρσοβίας, αφορά έναν πολωνικό διαδικτυακό λιανοπωλητή που πωλούσε ανταλλακτικές γρίλιες ψυγείου προσαρμοσμένες για παλαιότερα μοντέλα Audi, οι οποίες περιείχαν σκαλισμένο χώρο για το λογότυπο της Audi με τους τέσσερις δακτυλίους.

Η Audi αμφισβήτησε αυτό το σχέδιο και το δικαστήριο της Βαρσοβίας ζήτησε από το Δικαστήριο της ΕΕ να εξετάσει αν, ως κάτοχος του εμπορικού σήματος, η Audi μπορούσε να απαγορεύσει την πώληση των ανταλλακτικών.

Το δικαστήριο της ΕΕ δήλωσε ότι η χρήση του σχήματος που μοιάζει με το λογότυπο της Audi, χωρίς τη συγκατάθεσή της, ενδέχεται να παραβιάζει τη νομοθεσία περί εμπορικών σημάτων.

«Το σχήμα είναι ορατό στο κοινό που επιθυμεί να αγοράσει ένα τέτοιο ανταλλακτικό. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστικό σύνδεσμο μεταξύ του εν λόγω ανταλλακτικού και του δικαιούχου του σήματος Audi» ανέφερε το δικαστήριο της ΕΕ, αφήνοντας την τελική απόφαση επί της υπόθεσης στο πολωνικό δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com