Αθανασίου: «Η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της»

Αθανασίου: «Η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της»

Για την πορεία των ερευνών για τη δράση της Χ.Α. και την κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενημερώθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

«Η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο, με την παρατήρηση ότι «είναι μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και διαθέτει ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τη ναζιστική και κάθε μορφής βία. Η Δικαιοσύνη κινείται γρήγορα και με σύνεση για να μην γίνουν λάθη», είπε ο κ. Αθανασίου.

«Ελπίζω», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς την έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Αθανασίου είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμο και με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, θα κατατεθεί.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους ο υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε την ανησυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για τα φαινόμενα βίας και την αναβίωση του ναζισμού και στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές η απάντηση στη Χρυσή Αυγή