Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς
Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απολογείται ενώπιον του δικαστηρίου, Αθήνα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δικαστήριο με την ετυμηγορία του έδωσε την πολυαναμενόμενη απάντηση που αφορά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, μετά από 5,5 χρόνια επίπονης ακροαματικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί την απόφαση, για την κομβικής σημασίας κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Aναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης

Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης

Γεώργιος Σκάλκος

Γέωργιος Σταμπέλος

Λέων Τσαλίκης

Αθανάσιος Τσόρβας

Νικόλαος Τσόρβας και

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονται Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και μέλη αντιφασιστικών συγκεντρώσεων ενώ στο κτήριο έφτασε λίγο μετά τις 8:30 η Μάγδα Φύσσα, η οποία το μόνο που ζήτησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ήταν  «δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη».

Η Μάγδα Φύσσα μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. Μετά από πεντέμισι χρόνια δικαστικής διαδικασίας, στις 20 Απριλίου 2015, αναμένεται σήμερα στις 11 το πρωί η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μάγδα Φύσσα μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. Μετά από πεντέμισι χρόνια δικαστικής διαδικασίας, στις 20 Απριλίου 2015, αναμένεται σήμερα στις 11 το πρωί η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στις 10:30 η κυρία Φύσσα μπήκε στην αίθουσα όπου μια κοπέλα από το κοινό της πρόσφερε κόκκινα τριαντάφυλλα. Η Μάγδα Φύσσα φτάνοντας στο Εφετείο χαιρέτισε φίλους του Παύλου Φύσσα αγκαλιάζοντας μάλιστα έναν από αυτούς. Ενώ κοιτώντας από τα κάγκελα του Εφετείου τους χιλιάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, φανερά συγκινημένη και δακρυσμένη, αναμένει τη δικαίωση του παιδιού της αλλά και την καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτής.

Στην αίθουσα βρίσκονται και δεκάδες δημοσιογράφοι απο την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν την ιστορική δίκη.