Δικηγόροι Τραμπ: Θα παραδοθεί στις αρχές του Μανχάταν την επόμενη εβδομάδα

Δικηγόροι Τραμπ: Θα παραδοθεί στις αρχές του Μανχάταν την επόμενη εβδομάδα
epa08933158 US President Donald J. Trump departs the White House in Washington, DC, USA, 12 January 2021. The President is heading to Alamo, Texas to visit the border wall between the United States and Mexico. This is the Presidents first appearance following the insurrection at the U.S. Capitol by his followers last week. EPA/Samuel Corum / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται ακόμη και για μακρά δικαστική μάχη.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν πιθανότητα την επόμενη Τρίτη, δήλωσε ο δικηγόρος του Joe Tacopina στην ιστοσελίδα του Business Insider.

Την Πέμπτη το ανώτατο δικαστήριο του Μανχάταν ανακοίνωσε κατηγορίες εναντίον του Τραμπ για τον ρόλο του στην πληρωμή προς την ηθοποιό της βιομηχανίας πορνό Stormy Daniels κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα δημοσιοποιηθεί μέχρις ότου παραδοθεί ο Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Business Insider. Ήδη οι αρχές του Μανχάταν βρίσκονται σε επαφές με τον δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για να κανονίσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Tacopina παραδέχτηκε ότι εάν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, τότε ο Τραμπ αναμένεται να δώσει αγώνα για να κερδίσει την υπόθεση.

Οι κατηγορίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ προέκυψαν έπειτα από δίμηνη διαδικασία ακροάσεων σχετικά με τη σύνδεσή του με μια πληρωμή ύψους 130.000 δολαρίων προς την Daniels το 2016.

Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Michael Cohen, είχε δηλώσει ότι αυτός πραγματοποίησε την πληρωμή έπειτα από εντολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σε αντάλλαγμα με την εξασφάλιση πως δεν θα μιλήσει για την εξωσυζυγική τους σχέση το 2006. Οι κατήγοροι του Τραμπ έχουν χαρακτηρίσει αυτήν την κίνηση ως παράνομη χρήση χρημάτων που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την προεκλογική του καμπάνια.

Ο Τραμπ δεν έχει αποδεχτεί ότι έπραξε κάτι παράνομο και έχει ασκήσει ανοιχτή κριτική εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν. «Ποτέ ξανά στην ιστορία αυτής της χώρας δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Τραμπ. «Οι Δημοκρατικοί έχουν παρανομήσει άπειρες φορές τις προηγούμενες δεκαετίες, παρακολουθώντας ακόμη και την προεκλογική μου καμπάνια, αλλά το να μετατρέπεις το δικαστικό σύστημα της χώρας σε όπλο με σκοπό την τιμωρία πολιτικών αντιπάλων, όπου ήταν και πρόεδροι των ΗΠΑ και μακράν οι ισχυρότεροι από όλους τους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: