Οι «δείκτες» των διασημότερων οίκων μόδας

Οι «δείκτες» των διασημότερων οίκων μόδας

Οι γνωστότερες εταιρίες μόδας έχουν εισβάλλει στον κόσμο των ρολογιών.

Ο κόσμος της ωρολογοποιίας είναι γεμάτος μυστικά και για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει ένα ρολόι, θα πρέπει να έχει κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα του ρολογιού έτσι ώστε να ξέρει τί να ψάξει και πού. Αυτό όμως που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η αύξηση των μεγάλων Οίκων μόδας που συμμετέχουν στη παραγωγή ρολογιών.

Διάσημοι οίκοι με χρόνια εμπειρίας πάνω στη μόδα ξοδεύουν μυθικά ποσά για να αγοράσουν κατασκευαστικές εταιρείες ρολογιών. Σύμφωνα με τον James Dowling, «ειδικό» στα ρολόγια, όλο και περισσότεροι Οίκοι «εισβάλλουν» στην αγορά. Η Hermès ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό για να αγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο κατασκευαστικής, ενώ η Louis Vuitton εδώ και μια πενταετία έχει τη δική της κατασκευαστική και προσλαμβάνει τους καλύτερους του χώρου ώστε να βγαίνουν στην αγορά μοναδικά κομμάτια.

Ο Hamdi Chatti, Διευθυντής του τμήματος Ρολογιών και Κοσμημάτων της Louis Vuitton, δήλωσε πως το κοινό ήταν περίεργο να δει τι ρολόγια κατασκευάζουν και εν τέλει εντυπωσιάστηκαν από το επίπεδο του μηχανισμού. Σήμερα, δεν είναι μόνοι απλοί πελάτες που επιλέγουν LV ρολόγια αλλά και συλλέκτες.

Πως, όμως, όλες αυτές οι εταιρείες που φημίζονται για τις τσάντες και τα δερμάτινα θα έπειθαν το δύσκολο κοινό; Οι εταιρείες έπρεπε να παρουσιάσουν στους αγοραστές κάτι νέο, κάτι που η αγορά δεν έχει ξαναδεί και βρίσκεται σε ένα υψηλό τεχνολογικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Guillaume de Seynes της Hermès, έπρεπε να μάθουν την δουλειά πρώτα και στη συνέχεια να πείσουν το κοινό πως αγοράζοντας ρολόγια από εκείνους, έχουν κάνει μια πραγματική επένδυση. Να «ταρακουνήσουν την αγορά» όπως είπε ο Chatti και να εκπλήξουν τους καταναλωτές με τις δυνατότητες τους.

Οι κατασκευαστές κοσμημάτων, από τη σειρά τους, δεν έπρεπε να αγνοήσουν τη «δύναμη» του 50% του πληθυσμού – των αντρών, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι «βαθιά» για ένα καλό αξεσουάρ. Κάπως έτσι, εταιρείες όπως η Harry Winston συνδύασαν τα μοναδικά γυναικεία κοσμήματα με πραγματικά ρολόγια – έργα τέχνης, που δεν υπολείπονται σε εγγύηση από τα Vacheron Constantin.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πιο ακριβά σκαλιά του κόσμου φέρουν την υπογραφή «Bulgari»

Έρευνα: Ποια είναι η κατάσταση στον τομέα των πολυτελών ειδών;

H πολυτέλεια στα «στενά» της κρίσης