Δίκτυο «angel investors» στήνει το ΕΒΕΑ

Δίκτυο «angel investors» στήνει το ΕΒΕΑ

Οι «επιχειρηματικοί άγγελοι» στοχεύουν στη στήριξη της καινοτομίας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ανακοίνωσε ότι προχωράει στη δημιουργία δικτύου «Επιχειρηματικών Αγγέλων» (angel investors) , αποσκοπώντας στη στήριξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας του Ελληνικού επιχειρείν.

Ο θεσμός αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τους πρώτους μήνες του 2014, και τον συντονισμό του δικτύου των «Επιχειρηματικών Αγγέλων» έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος Παύλος Θωμόγλου, ο οποίος επεσήμανε:

«Ο θεσμός των επιχειρηματικών αγγέλων, ο οποίος γνωρίζει σημαντική επιτυχία στο εξωτερικό, αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των νέων και των καινοτόμων επιχειρήσεων, με εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Από τη μια οι επιχειρηματικοί άγγελοι, έμπειροι ιδιώτες με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο οι οποίοι θα επενδύσουν σε νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις και ιδέες, και από την άλλη, δυνητικοί επιχειρηματίες και επιστήμονες οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην επιχειρηματικότητα εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων».

Ως φορείς διαχείρισης και επίβλεψης των δράσεων του θεσμού, αλλά και αξιολόγησης των επιχειρηματικών προτάσεων ορίζονται, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του Ε.Β.Ε.Α. (Κε.Μ.Ε.-Ε.Β.Ε.Α.) και το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΧ), του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

EBEA: 21 προτάσεις για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων