«Δειλό» αποκάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον ο Χαντ επειδή «αποφεύγει το ντιμπέητ»

«Δειλό» αποκάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον ο Χαντ επειδή «αποφεύγει το ντιμπέητ»
Photo:
Ενώ επίσης ο διεκδικητής της ηγεσίας των Τόρις ομολόγησε ποιό είναι το... μεγαλύτερό του ατόπημα.

Ο Τζέρεμι Χαντ, ένας από τους δύο υποψήφιους διαδόχους της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, χαρακτήρισε σήμερα δειλό τον αντίπαλό του Μπόρις Τζόνσον επειδή αποφεύγει την πρόσωπο με πρόσωπο δημόσια αντιπαράθεση για το Brexit.

“Σε ό,τι αφορά τα ντιμπέιτ είναι δειλός”, είπε ο ΥΠΕΞ Χαντ. “Είναι δειλία να μην εμφανίζεσαι σε ένα ντιμπέιτ πρόσωπο με πρόσωπο”.

Ο 52χρονος Χαντ χαρακτήρισε ασέβεια το ότι ο Τζόνσον απέρριψε την ευκαιρία για μια τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο στην τηλεόραση του Sky.

“Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι σκοπεύεις να κάνεις και πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Υπόσχομαι στον Μπόρις Τζόνσον την μάχη του αιώνα και θα την υποστεί και θα χάσει”.

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής η αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί στο σπίτι του Τζόνσον από γείτονες που άκουσαν φωνές και έντονο καυγά ανάμεσα σε εκείνον και την σύντροφό του. Ο Τζόνσον αρνήθηκε να εξηγήσει το περιστατικό και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για την λήψη μέτρων.

Ο Χαντ υποστήριξε ότι η προσωπική ζωή του Τζόνσον δεν ενδιαφέρει αλλά ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξηγούν τις θέσεις του για το Brexit και ειδικά τι θα έκανε ένας νέος ηγέτης αν οι βουλευτές προσπαθούσαν να ‘βουλιάξουν’ μια νέα κυβέρνηση που θα κατευθυνόταν προς μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

“Αν η βουλή δεν αποσύρει από το τραπέζι το σενάριο του καμία συμφωνία πριν από τις 31 Οκτωβρίου θα ζητήσει ο Μπόρις βουλευτικές εκλογές; Θεωρώ ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές”, είπε ο Χαντ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία από την ΕΕ για έξοδο ως τις 31 Οκτωβρίου και ότι αν είναι απολύτως απαραίτητο η χώρα θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία. Αν η βουλή αποσύρει το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία θα πρέπει να δοθεί παράταση. “Στην περίπτωση αυτή, συνεχίζεις να διαπραγματεύεσαι. Θέλω να αποχωρήσουμε ως τις 31 Οκτωβρίου αλλά αν η βουλή το αποτρέψει, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σεβαστεί τον νόμο”.

Πάντως, ο Τζόνσον επανέλαβε σήμερα ότι θα επιδιώξει αποχώρηση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Ερωτηθείς για το ποιό είναι το μεγαλύτερο ατόπημα που έχει διαπράξει ο Χαντ απάντησε: “Όταν έκανα τουρισμό με το σακίδιο στην πλάτη ανά την Ινδία δοκίμασα μια φορά ένα bhang Lassi -το οποίο είναι ένα είδος ροφήματος με κάνναβη–αυτό είναι το μεγαλύτερο ατόπημα που είμαι έτοιμος να ομολογήσω”.