Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Αστυνομικοί οδηγούν τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη κατά την έξοδό του μετά την κατάθεση στην 19η Τακτική Ανακρίτρια, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021. Ο Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ, όπου μετέβη αυτοβούλως, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο καλλιτέχνης, μέσω δήλωσης του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα, δηλώνει αρχικά πως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Ο σκηνοθέτης πέρασε το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όπου ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για να αντικρούσει τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον νόμο, ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντωνία Ξυνού

Αντιμέτωπος με τρίτο πρόσωπο που επίσης τον κατηγορεί για βιασμό, αναμένεται να βρεθεί σύντομα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο σε νέα υπόθεση βιασμού, η οποία φέρεται να τελέστηκε μόλις το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και έχει «χρεωθεί» σε εισαγγελέα, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Σε αυτή, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρεται πως ο βιασμός τελέστηκε το 2018 στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μάλιστα, ο μηνυτής -κατά πληροφορίες- είναι Ελληνας και ενήλικος και δεν σχετίζεται με το χώρο του θεάτρου και γνωρίστηκαν στην πλατεία του Αγ. Παύλου στο Μεταξουργείο.
Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αν πράγματι ασκηθεί νέα δίωξη, τότε η μήνυση θα συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία που ερευνά η 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία και πριν μερικές μέρες αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Πηγή: news247.gr