Δημοπρασία για τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Περού

Δημοπρασία για τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Περού

Τα ακριβά κοσμήματα του φυλακισμένου πρώην αρχηγού της αστυνομίας, Βλαντίμιρο Μοντεσίνος, πρόκειται να δημοπρατήσει η περουβιανή κυβέρνηση.

Τα ακριβά κοσμήματα και τα χρυσά ρολόγια του πρώην επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας του Περού, Βλαντίμιρο Μοντεσίνος, πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση της χώρας.

Οι περουβιανές αρχές εκτιμούν πως θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια από την πώληση των 152 τεμαχίων που ανήκουν στον πρώην αρχηγό της αστυνομίας που εμπλέκεται σε ένα από τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη χώρα κατά την πρόσφατη ιστορία της.

Ο 69χρονος Μοντεσίνος, που διέφυγε από το Περού το 2000 αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην πτώση του τότε προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, συνελήφθη το 2001 κι έκτοτε εκτίει 25ετή ποινή φυλάκισης για υποθέσεις διαπλοκής και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως επικεφαλής της αστυνομίας μέχρι το 2000, ο Μοντεσίνος ήταν ο έμπιστος του Φουτζιμόρι και βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και τη δράση της αντι-κομμουνιστικής ομάδας εκτελεστών «Γκρούπο Κολίνα».

1/6

Ανάμεσα στα περιζήτητα κοσμήματα του Μοντεσίνος που θα δημοπρατηθούν στις 18 και 19 Αυγούστου βρίσκονται μανικετόκουμπα με επίστρωση διαμαντιών και χρυσά δαχτυλίδια.

«Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Περού», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας κατασχεθέντων, Μαρία ντελ Πιλάρ.

Διαβάστε ακόμη:

Οι ακριβότερες δημοπρασίες: Αστρονομικά ποσά για έργα τέχνης

Ρεκόρ δημοπρασίας κοσμημάτων