Δημοψήφισμα για 4 αεροδρόμια ετοιμάζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δημοψήφισμα για 4 αεροδρόμια ετοιμάζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποφάσισε να προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών τεσσάρων αεροδρομίων του Ιονίου…μεταξύ των δεκατεσσάρων επί συνόλου της χώρας.

«Η εσπευσμένη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της 13ης Αυγούστου για την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport αποτελεί μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τα Ιόνια Νησιά…Όπως είναι γνωστό τέσσερα από τα προς πώληση αεροδρόμια, αυτά της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου εξυπηρετούν την αεροπορική επικοινωνία της Περιφέρειας και κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στο επίπεδο της τοπικής τουριστικής οικονομίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλατσιάτος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή, Θ. Χαλικιάς, Π. Δρακουλόγκονας, Ε. Νιοτόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Ανθής.