Δημοσίευμα ΝΥΤ: Υπέρ κατάπαυσης του πυρός ο ισραηλινός στρατός ακόμα και με τη Χαμάς στην εξουσία

Δημοσίευμα ΝΥΤ: Υπέρ κατάπαυσης του πυρός ο ισραηλινός στρατός ακόμα και με τη Χαμάς στην εξουσία
epa11335345 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at a ceremony for Remembrance Day for the fallen of Israel's wars and victims of terrorism, at Yad LeBanim in Jerusalem, 12 May 2024. Israel marks Memorial Day (Yom HaZikaron) in remembrance of its fallen soldiers and victims of terrorism. EPA/DEBBIE HILL / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι πλευρές που δεν κατονομάζονται, αλλά εγώ το ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά: Δεν θα συμβεί αυτό», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ επιθυμεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα ακόμη κι αν παραμείνει η Χαμάς στη διακυβέρνηση της Λωρίδας, αναφέρουν οι New York Times επικαλούμενοι έξι νυν και πρώην αξιωματούχους ασφαλείας.

Οι ανώτεροι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες όμηροι και ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να ανασυντάξει δυνάμεις πριν από έναν πιθανό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Ο τερματισμός των μαχών στον νότο, επίσης, πιθανώς θα έκανε τη Χεζμπολάχ να παύσει πυρ, εκτιμούν.

Το αμερικανικό δημοσίευμα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες κατά πόσο αυτή η θέση έχει πιέσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεσμεύεται επανειλημμένα να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την «ολοκληρωτική νίκη».

Μάλιστα, ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε σημειώνοντας ότι είναι «αποφασισμένος να συνεχίσει να πολεμά μέχρι να επιτύχει τους στόχους του πολέμου — την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, την επιστροφή των ομήρων και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους σε βορρά και νότο, μεταδίδουν οι Times of Israel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Δεν υποκύπτουμε σε… ανώνυμες πηγές

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε τις «ανώνυμες πηγές» του στρατού που επικαλούνται οι New York Times.

«Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι πλευρές που δεν κατονομάζονται, αλλά εγώ το ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά: Δεν θα συμβεί αυτό», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. «Θα τερματίσουμε τον πόλεμο μόνο αφού πετύχουμε όλους τους στόχους, όπως η εξάλειψη της Χαμάς και η απελευθέρωση όλων των ομήρων μας».

Ο Νετανιάχου αρνήθηκε ότι ο στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις σε αποθέματα όπλων και έμψυχου δυναμικού προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους που έθεσε η πολιτική ηγεσία. «Οι αμυντικές δυνάμεις μας έχουν όλα τα μέσα για να τα καταφέρουν», λέει.

«Δεν θα υποκύψουμε στην ηττοπάθεια, ούτε στους New York Times ούτε πουθενά αλλού», προσθέτει. «Εμφορούμαστε από το πνεύμα της νίκης».

«Ο στρατός θα συνεχίσει να πολεμά τη Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει η δήλωση, «βελτιώνοντας παράλληλα την ετοιμότητά μας για πόλεμο στον βορρά ώστε να υπερασπιστούμε όλα τα σύνορά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: