Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για Τουρκία, ικανοποίηση για τη νέα ΠτΔ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και ακόμη 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση απαντά το 55% των πολιτών, ενώ το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση.

Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την στάση της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φαίνεται ότι εκτιμούν τον ρόλο της Γαλλίας. Το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι σίγουρα/μάλλον αρνητικά και το 10% σίγουρα/μάλλον θετικά. Το 64% απαντά ότι αξιολογεί σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά την στάση της Ε.Ε. και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ.

Η στάση της Γαλλίας αξιολογείται από το 60% ως σίγουρα/μάλλον θετικά και το 18% απαντά σίγουρα/μάλλον αρνητικά.

 

Για τη νέα ΠτΔ
Όσον αφορά την επιλογή του Μητσοτάκη να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το 58% απαντά ότι κρίνει την επιλογή σίγουρα/μάλλον θετικά. Το 31% απαντά μάλλον/σίγουρα αρνητικά και το 11% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Προβάδισμα της ΝΔ

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 38% έναντι 25,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Σχετικά άρθρα