Δημοσκόπηση Pulse: Η επιβεβαίωση της «γαλάζιας» κυριαρχίας και το ΠΑΣΟΚ που «έπιασε» τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Η επιβεβαίωση της «γαλάζιας» κυριαρχίας και το ΠΑΣΟΚ που «έπιασε» τον ΣΥΡΙΖΑ
Φάκελος με ψήφο πέφτει στην κάλπη σε εκλογικό τμήμα στο Μαρούσι , στη δεύτερη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια η πλειοψηφία των πολιτών.

Νέα δημοσκόπηση της Pulse επιβεβαίωνει την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς προηγείται με ποσοστό 29,5% στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται με ιδιο ποσοστό (12%) ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ μετά έρχεται το ΚΚΕ με 7,5%.

Με μισή μονάδα διαφορά από το ΚΚΕ, ακολουθεί η Ελληνική Λύση (7%).

Στη συνέχεια ακολουθούν το κόμμα Νίκη (3,5%), οι Σπαρτιάτες, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά με 2,5% και τέλος το ΜέΡΑ25 με 2%.

Σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, το 95% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 91% και από όσους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 76% των ψηφοφόρων.

Στην εκτίμηση ψήφου, με βάση κατανομής των αναποφάσιστων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνουν και πάλι το ίδιο ποσοστό, 14%. Έπειτα, έρχεται το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το κόμμα «Νίκη» με 4%, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά 3%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Μη κρατικά πανεπιστήμια

Στην σωστή κατεύθυνση, όμως με κάποιες βελτιώσεις, «βλέπει» το 52% το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Επιπλέον, σχετικά με τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται στα πανεπιστήμια, το 34% διαφωνεί με αυτή την πρακτική ενώ το 21% συμφωνεί.

Παρέμβαση Τσίπρα

Όσον αφορά στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 48% κρίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός βγαίνει αποδυναμωμένος, με μόλις το 7% να θεωρεί πως βγήκε ενισχυμένος. Αποδυναμωμένο βλέπει και το ίδιο το κόμμα η πλειοψηφία (56%) μετά το συνέδριο, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως μόνο το 8% θεωρεί ότι ενισχύθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: