ΣΥΡΙΖΑ: «Ντεμπούτο» για το Εκτελεστικό Γραφείο με τη νέα σύνθεση – Πότε ξεκινά η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντεμπούτο» για το Εκτελεστικό Γραφείο με τη νέα σύνθεση – Πότε ξεκινά η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές
Election Results at SYRIZA headquarters, in Athens, on May 21, 2023 (Photo by Konstantinos Zilos/NurPhoto) (Photo by Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών.

Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα του μορφή και με διευρυμένη σύνθεση, καθώς συμμετείχε η Όλγα Γεροβασίλη.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου:

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει αρκετά συχνά και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού. Η νέα συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο.

Την Τρίτη, 12 Μαρτίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος για την ευρωεκλογές, ενώ εκπέμπεται μήνυμα για μάχη των ευρωεκλογών συντεταγμένα. Κατά πάσα πιθανότητα η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μεγάλη έμφαση στη μάχη κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για μη κρατικά πανεπιστήμια, ιδιωτικών ΑΕΙ, αυτή την εβδομάδα. «Με πολύ συντεταγμένο τρόπο», όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη στη Βουλή, με ανάδειξη και θετικών προτάσεων για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Το κύριο βάρος αυτή την εβδομάδα θα δοθεί στα θέματα της Παιδείας και ενδεχομένως θα υπάρξουν θετικές αντιπροτάσεις για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.

Δεν υποτιμάται η τραγωδία των Τεμπών. Να αναζητηθεί η αλήθεια, να γίνει έρευνα σε βάθος, να δώσει απαντήσεις το Μαξίμου και σχετικά με το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα, βρίσκονται στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις που προκύπτουν και τις αποκαλύψεις θα υπάρξουν και ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα της επιστολικής ψήφου σε σχέση με τις καταγγελίες ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση των προσωπικών στοιχείων ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού.

«Θεωρούμε ότι η κ. Κεραμέως οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις με ποιον τρόπο διέρρευσαν τα στοιχεία από το υπουργείο της προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις η κυρία Ασημακοπούλου, αλλά και η κυβέρνηση και η Κεραμέως», αναφέρεται με επισήμανση ότι «όσο δεν απαντά σημαίνει ότι γνώριζε κι αν δεν γνώριζε να απαντήσει ποιος διέρρευσε τα στοιχεία».

Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εκλογές για τις νομαρχιακές και συντονιστικά, προσθέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: