Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με οκτώ μονάδες- Επτακομματική Βουλή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 33,5% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ, στη Βουλή μπαίνουν Μέρα25 και Ελληνική Λύση.

ΜΕ 33,5% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το αν η επόμενη Βουλή θα έχει έξι ή επτά κόμματα ρυθμίζει το εύρος της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σενάριο με εξακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 156 έδρες, ενώ στην περίπτωση επτακομματικής Βουλής η αυτοδυναμία περιορίζεται στις 152 έδρες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα οκτώ μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής διασφαλίζει την τρίτη θέση και ακολουθούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με την Ελληνική Λύση η οποία βρίσκεται να «ακροβατεί» στο όριο του 3%.

Στην παράσταση νίκης, 7 στους 10 εκτιμούν πως από την κάλπη της 7ης Ιουλίου θα υπάρξει επικράτηση της ΝΔ. Τέσσερις στους έξι δηλώνουν ότι τα ρουσφέτια θα επηρεάσουν την απόφασή τους για το ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.

Η συσπείρωση των «μονομάχων»

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 88%,  ενώ η συσπείρωση στη ΝΔ φθάνει το 90%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας 36% (έναντι 37% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα (27% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). 32% απαντούν κανένας από τους δύο (31%). 6% των ερωτηθέντων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Τέσσερις στους έξι επηρεάζονται από τα ρουσφέτια

Το 40% των ερωτηθέντων (32% σίγουρα ναι- 8% μάλλον ναι) απαντά ότι η συζήτηση περί διορισμών και οι καταγγελίες για χαριστικές πράξεις θα επηρεάσουν την ψήφο τους, ενώ το 51% (16% μάλλον όχι- 35% σίγουρα όχι) απαντά ότι η συζήτηση αυτή θα επηρεάσουν την ψήφο τους. Το 9% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 32% των ερωτηθέντων θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το 12%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ θέλει το 15% (έναντι 16%), με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 18% (έναντι 17%), κυβέρνηση  μεγάλου συνασπισμού επιθυμεί το 9% (έναντι 10%) ενώ δεν ξέρω/ δεν απαντώ απαντά το 14% (έναντι 11%).

Σχετικά άρθρα