Δύο αριθμοί τηλεφώνου από δύο χώρες σε μία κάρτα SIM; Κι όμως γίνεται!

Δύο αριθμοί τηλεφώνου από δύο χώρες σε μία κάρτα SIM; Κι όμως γίνεται!

Βέλγιο και Λουξεμβούργο επιτρέπουν στον χρήστη να έχει δύο λογαριασμούς στην ίδια SIM, έναν από κάθε χώρα, για να αποφεύγει τις χρεώσεις roaming.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί εδώ και χρόνια να καταργήσει τα τέλη roaming ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ώστε οι πελάτες να αντιμετωπίζονται σαν να μετακινούνται στην ίδια χώρα. Επειδή όμως η πλήρης εφαρμογή αργεί (προβλέπεται για το τέλος του 2018), μια άμεση λύση δίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι αρχές σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο, χώρες που έχουν πολύ μεγάλη διασυνοριακή κίνηση τόσο μεταξύ τους όσο και με τις γειτονικές τους χώρες, επέτρεψαν στην εταιρεία Join Experience -που δραστηριοποιείται και στις δύο- να λανσάρει μια κάρτα SIM που θα «περιέχει» δύο τηλεφωνικούς αριθμούς· έναν βελγικό και έναν του Λουξεμβούργου. Έτσι ο χρήστης θα πληρώνει κάθε φορά τα τοπικά τιμολόγια κάθε χώρας χωρίς να ενεργοποιεί το ακριβό roaming. Και οι δύο του αριθμοί θα είναι ενεργοί ταυτόχρονα και όλες του οι κλήσεις -εισερχόμενες και εξερχόμενες- θα θεωρούνται τοπικές.

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι να πείσει τις αρχές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία να επιτρέψουν την αντίστοιχη κίνηση για τους πελάτες των χωρών τους. Όπως δηλώνουν, αφού δεν είναι ακόμα δυνατό να αποκτήσουμε ένα τηλεφωνικό νούμερο για όλη την Ευρώπη, μπορούμε προς το παρόν να έχουμε πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς σε ένα τηλέφωνο χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση δύο διαφορετικών καρτών SIM.