Δύο «όχι», πολλά «ίσως» και μία βασική «κόκκινη γραμμή» έναντι της Tρόικας

Δύο «όχι», πολλά «ίσως» και μία βασική «κόκκινη γραμμή» έναντι της Tρόικας

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και η έναρξη της συζήτησης για την επόμενη ημέρα εντός χρονοδιαγράμματος βασικός στόχος της κυβέρνησης.

Της Βίκυς Σαμαρά

Η βασική «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης έναντι της τρόικας αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και την έναρξη της συζήτησης για την επόμενη ημέρα εντός χρονοδιαγράμματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση της Αθήνας για μετάθεση των αποφάσεων για αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις αλλάζει, στα υπόλοιπα όμως -και από οικονομικής απόψεως ανώδυνα για τους πολίτες- θέματα της διαπραγμάτευσης αναζητείται η μέγιστη δυνατή ευελιξία.

Από την πλευρά του Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης -ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της δικομματικής- θα συναντηθεί πιθανόν και σήμερα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαμορφωθούν οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο και τα εργασιακά, παρέχοντας και στον κυβερνητικό εταίρο τη δυνατότητα να εμφανιστεί ότι βάζει το δικό του στίγμα στη διαπραγμάτευση.

Στόχος είναι πάντως κατόπιν και των χθεσινών μηνυμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ελληνική πλευρά να έχει στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες τις θέσεις της στην τρόικα όπως της ζητήθηκε, ώστε οι εκπρόσωπο των δανειστών να σταματήσουν να παίζουν στις καθυστερήσεις και να επιστρέψουν στην Αθήνα για αυτό που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα είναι η τελευταία πράξη του μνημονιακού δράματος πριν τη μετάβαση σε ένα μετά- μνημονιακό καθεστώς.

Πηγή: News247.gr