Σεισμός 5,7 Ρίχτερ κοντά στις Στροφάδες: Σε συναγερμό οι φορείς της Ζακύνθου

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ κοντά στις Στροφάδες: Σε συναγερμό οι φορείς της Ζακύνθου
Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία, έκανε λόγο o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:12 ανοιχτά στις Στροφάδες. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5,7 Ρίχτερ. Είχε εστιακό βάθος 21,4 χλμ και ήταν 14χλμ ανοιχτά των Στροφάδων.

Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία, έκανε λόγο o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Πυροσβεστική: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές – Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου καθώς και η 6η Ε.Μ.Α.Κ έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5.7 στην κλίμακα Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 09:12 σήμερα 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών, σε θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης. Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πόλεις της Πελοποννήσου και ανησύχησε τους κατοίκους αρκετών περιοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δύο σεισμούς 5,7 Ρίχτερ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό έγινε λάθος και ο σεισμός τελικά ήταν ένας.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Κρήτη.

Ζάκυνθος: Σε συναγερμό οι φορείς του νησιού – Μικροζημιές στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια

Μικροζημιές προκλήθηκαν στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, από το σεισμό αποκολλήθηκαν και έπεσαν τέσσερις πέτρες από το ταβάνι στο έδαφος χωρίς να προκληθούν περαιτέρω ζημιές.

Στο χώρο, υπήρχαν τεχνίτες εργάτες, οι οποίοι, εργάζονται για την αναστήλωση του μοναστηριού. Μετά τον σεισμό οι εργάτες απομακρύνθηκαν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στη Ζάκυνθο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό.

Οι μαθητές βρίσκονται στα προαύλια των σχολείων, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου με τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καποδίστρια για το θέμα.

Τέλος, κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους.

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να απομακρυνθούν, είτε γιατί οι γονείς του εργάζονται, είτε γιατί δεν έχουν μεταφορικό μέσο, θα παραμείνουν στο προαύλιο επιτηρούμενα από τους δασκάλους και τους καθηγητές, όπως μεταδίδει το Patris News.

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα γραφεία τους όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ηλείας, και ήδη εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών, βρίσκονται στα δικαστήρια του Πύργου, όπου πραγματοποιείται έλεγχος για τυχόν υλικές ζημιές, διαδικασία που πιθανόν να ακολουθηθεί και για άλλα κτίρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: