Διονύσης Παναγιωτάκης: Η τέχνη σε κάνει καλύτερο επιχειρηματία

Διονύσης Παναγιωτάκης: Η τέχνη σε κάνει καλύτερο επιχειρηματία
Ο CEO της Αθηναϊκά Θέατρα ΑΕ συνομιλεί με την Αναστασία Παρετζόγλου για την τέχνη, την επιχειρηματικότητα και τα ΜΜΕ.

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον one to one discussion, που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Μικρό Παλλάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Fortune Greece Network, ο CEO της Αθηναϊκά Θέατρα ΑΕ και επικεφαλής του One Channel, Διονύσης Παναγιωτάκης και η Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair του Fortune Greece, μίλησαν για τη σύνδεση της τέχνης με το επιχειρείν, τη δημιουργικότητα και την ευελιξία που οφείλει να έχει ένας επιχειρηματίας του κλάδου, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε στην εκπομπή Business Monitor:

Αρχικά ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τον χώρο, λέγοντας ότι από τη μία ήταν η έλξη που ένιωθε από παιδί για το θέατρο και από την άλλη, το ότι στα πρώτα της βήματα η ιδιωτική τηλεόραση δεν ήταν τόσο καλλιτεχνικά προσανατολισμένη. «Θέλαμε ένα… άλλοθι και ενεπλάκημεν με το θέατρο για να ικανοποιούμε τους συνεργάτες μας και να βοηθούμε τους ηθοποιούς σε διάφορα πράγματα που οραματίζονταν. Από εκεί και πέρα, αυτό μου άρεσε περισσότερο και στην πορεία εξελίχθηκε και σε μια δεύτερη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της Αναστασίας Παρετζόγλου αναφορικά με τις διαφορές του καλλιτεχνικού από τον κλασικό επιχειρηματία, ο CEO της Αθηναϊκά Θέατρα ΑΕ σημείωσε ότι όλοι όσοι ασχολούνται ευρύτερα στον χώρο, λίγο πολύ έχουν ένα… ψώνιο. «Έχει μια δημιουργικότητα. Κάτι που δε βαριέσαι, γιατί πρέπει συνεχώς να σκέφτεσαι και να οραματίζεσαι καινούργια πράγματα. Αυτό πρακτικά για τον επιχειρηματία σημαίνει ότι κάθε χώρος «πρέπει να έχει ταυτότητα και συνέπεια απέναντι στους θεατές και πρέπει να διαλέγεις καλλιτέχνες και συνεργάτες, που να μπορούν να υπηρετήσουν το είδος που προσφέρει ο κάθε χώρος».

Εν συνεχεία, ο Διονύσης Παναγιωτάκης ενστερνίστηκε την άποψη ότι «αν δεν αποτύχεις, δεν θα μάθεις», ενώ κατέδειξε την ιδιαιτερότητα της συνεργασίας με καλλιτέχνες: «Η επιτυχία είναι δική τους και η αποτυχία είναι δική μου», είπε χαριτολογώντας και πρόσθεσε: «Σίγουρα στην αποτυχία κάτι δεν έχω κάνει καλά. Και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Αν πιστέψει κάποιος επιχειρηματίας ότι έχει κάνει αυτός την επιτυχία την έχει… πατήσει».

Όσο αφορά στην πανδημία και το πώς επηρέασε τον κλάδο, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, λειτούργησε εν μέρει θετικά: «Γίναμε πιο συνειδητοποιημένοι στο πώς αντιμετωπίζουμε τη δουλειά μας, δηλαδή στο πώς συμπεριφερόμαστε στους θεατές, πώς φροντίζουμε να υπάρχουν κανόνες υγιεινής». Εξίσου θετικά λειτούργησε όμως και το κίνημα MeToo, σημείωσε ο θεατρικός παραγωγός, καθώς εξαλείφθηκαν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Παράλληλα, μίλησε για το ρόλο του ως τηλεοπτικός παραγωγός, υπογραμμίζοντας ότι στόχος ήταν ένα κανάλι, για το οποίο θα ήταν ο ίδιος αρχής εξαρχής υπερήφανος. «Στο One Channel δεν κυνηγάμε την είδηση, αλλά ασχολούμαστε με την ανάλυση και ανάδειξη αυτής. Αυτή είναι η φιλοσοφία, αυτός είναι ο προσανατολισμός», είπε.

«Το κοινό που έρχεται στα θέατρα είναι το πιο συνειδητοποιημένο, το πιο εκλεπτυσμένο και με τις περισσότερες ευαισθησίες, ασχέτως οικονομικής επιφάνειας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τους επιχειρηματίες του κλάδου», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτάκης. «Θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο κάτι πιο ποιοτικό, θετικό, κάτι που να τον ευχαριστήσει. Έτσι αυτομάτως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι», τόνισε κλείνοντας.

1/7
Θοδωρής Αθερίδης, Φαίδρα Δρούκα, πρωταγωνιστούν στην παράσταση "Οκ! Βoomer".
Fortune Greece Network
Το θέατρο Μικρό Παλλάς φιλοξένησε την εκδήλωση.
Η Desy Karapchanska, Community Manager του Fortune Greece Network.
Οι χορηγοί της εκδήλωσης.
Οι χορηγοί της εκδήλωσης.
Οι χορηγοί της εκδήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: