Διπλό «χτύπημα» της Σαράντης σε Σλοβακία και Τσεχία

Διπλό «χτύπημα» της Σαράντης σε Σλοβακία και Τσεχία
Photo:

Εξαγοράζει τα καλλυντικά προϊόντα INDULONA - Στα 8,5 εκατ. ευρώ το τίμημα.

Ολοκλήρωσε την εξαγορά των καλλυντικών προϊόντων INDULONA ο όμιλος Σαράντη, όπως ανακοίνωσε. Η συγκεκριμένη μάρκα διαθέτει σημαντική παρουσία στη Σλοβακία και την Τσεχία, και οι εκτιμώμενες πωλήσεις της αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Σαράντη προέβη στην υπογραφή συμβολαίου για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας SANECA TRADE S.R.O, καθώς και της τσεχικής θυγατρικής της, SANECA TRADE CZ S.R.O.

Τα προϊόντα INDULONA διανέμονται μέσω των ανωτέρω εταιρειών στις αγορές της Σλοβακίας και Τσεχίας αντίστοιχα.

Η εξαγορά αυτή, που είναι στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, ισχυροποιεί τη θέση του ως ηγετικής εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων και υποστηρίζει περαιτέρω τη γεωγραφική παρουσία του Ομίλου στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Τα καλλυντικά INDULONA είναι ευρέως γνωστά και βραβευμένα, ενώ διαθέτουν 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις κατηγορίες της περιποίησης χεριών, σώματος και ποδιών. Αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή και είναι Νο 1 σε πωλήσεις στην κατηγορία περιποίησης χεριών, τόσο στην Τσεχία όσο και τη Σλοβακία.

Οι εκτιμώμενες πωλήσεις του INDULONA για το FY 2017 ανέρχονται σε 7 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 8,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τα διαθέσιμα του Ομίλου.

Η εξαγορά αυτή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου, ταιριάζει απόλυτα με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του και παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες για το μέλλον.

Αφενός θα ενισχυθεί περαιτέρω η θυγατρική του Ομίλου στην Τσεχία με ένα αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, και αφετέρου, αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπορική δομή του INDULONA στη Σλοβακία, θα ενδυναμωθεί σημαντικά η παρουσία του Ομίλου στη συγκεκριμένη χώρα.

Επιπρόσθετα, το INDULONA προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στις υφιστάμενες όσο και σε γειτονικές υποκατηγορίες στις αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ η σημαντική τεχνογνωσία που φέρει, μπορεί να επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες του Ομίλου, καταλήγει ο όμιλος.