Discover Pierce Day: Γνωριμία με τον εκπαιδευτικό κόσμο του Pierce

Discover Pierce Day: Γνωριμία με τον εκπαιδευτικό κόσμο του Pierce
Την ετήσια προγραμματισμένη εκδήλωση γνωριμίας του διοργανώνει στις 31 Μαρτίου το Pierce ­– Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και προσκαλεί τους υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους να ανακαλύψουν τις πολλές και ποιοτικές επιλογές που προσφέρει.

Τι κάνει το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος πιο πολλά από ένα σχολείο; Αυτό θα ανακαλύψουν υποψήφιοι μαθητές και οι γονείς τους την Κυριακή 31 Μαρτίου, 11:00-14:00, στην προγραμματισμένη εκδήλωση γνωριμίας Discover Pierce Day που πραγματοποιείται στο campus του σχολείου στην Αγία Παρασκευή.

Η ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών –μαζί με την απόκτηση και καλλιέργεια των γνώσεων– βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Pierce στα 144 χρόνια εκπαιδευτικής παράδοσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Οι κλίσεις, οι δεξιότητες, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, όλα αναδεικνύονται και αναπτύσσονται μέσα από έναν ισορροπημένο συνδυασμό διδασκαλίας και δραστηριοτήτων που προσφέρει το Σχολείο μέσα από το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, αλλά και τους πολλούς Ομίλους και τις Ακαδημίες του.

Την εξέλιξη των νέων σε αυτόνομους και συνειδητοποιημένους πολίτες του κόσμου εγγυάται το Διεθνές Απολυτήριο ή International Baccalaureate, το οποίο προσφέρεται στο Pierce ως παράλληλη επιλογή με το ελληνικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και προετοιμάζει τους μαθητές για μία επιτυχημένη πορεία σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στη διάρκεια του Discover Pierce Day, καθηγητές και μαθητικοί όμιλοι θα παρουσιάσουν μία επιλογή από τις πιο αντιπροσωπευτικές δραστηριότητες του σχολείου. Η Ορχήστρα και η Χορωδία του Pierce θα ψυχαγωγήσουν μουσικά τους επισκέπτες ενώ γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, να δουν από κοντά τις «έξυπνες» αίθουσες, τα εργαστήρια, τα γήπεδα, το κολυμβητήριο και τον στίβο. Ακόμα, οι γονείς θα ενημερωθούν για τις υποτροφίες και το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 1,3 εκ. ευρώ, ενώ θα συνομιλήσουν και με καθηγητές και συμβούλους του Σχολείου για όλα όσα φέρνουν το Pierce στην πρωτοπορία των εκπαιδευτικών επιλογών.