Disney: «Κόβει» τα έσοδα του CEO της κατά 13,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο

Disney: «Κόβει» τα έσοδα του CEO της κατά 13,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο
WASHINGTON, DC - JUNE 05: The Walt Disney Company Chairman and CEO Robert Iger delivers remarks during an event introducing Disney's new "Magic of Healthy Living" program at the Newseum June 5, 2012 in Washington, DC. As part of the new healthy eating initiative, all products advertised on Disney's child-focused television channels, radio stations and Web sites must adhear to a new set of strict nutritional standards. Addionally, Disney-licensed products that meet criteria for limited calories, saturated fat, sodium and sugar can display a logo - Mickey Mouse ears and a check mark - on their packaging. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βέβαια, ο 68χρονος Ίγκερ παραμένει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEO μιας αμερικάνικης εταιρείας που εντάσσεται στο χρηματιστήριο.

Η Walt Disney Co. κόβει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα πιθανά μελλοντικά έσοδα του CEO της, Μπομπ Ίγκερ, λίγες μόνο μέρες πριν την ετήσια συνάντηση με τους επενδυτές, όπου οι τελευταίοι αναμένεται να ψηφίσουν σχετικά με το πρόγραμμα πληρωμών του γίγαντα της ψυχαγωγίας.

Η ετήσια αμοιβή του Ίγκερ θα είναι 35 εκατ. δολάρια μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την 21st Century Fox Inc. του Ρούπερτ Μέρντοχ. Αυτό το ποσό είναι 28% λιγότερο σε σχέση με την αρχική του αμοιβή που ήταν στα 48,5 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία δεν προέβη σε κάποια αιτιολόγηση για αυτή τη μείωση.

Η μείωση έρχεται, βέβαια, λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση της Disney στις 7 Μαρτίου, όπου το συμβόλαιο του Ίγκερ είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την αντίσταση των επενδυτών. Πριν ένα χρόνο, πάνω από τους μισούς μετόχους ψήφισαν κατά του προγράμματος αμοιβής των ανώτερων στελεχών. Κάτι που χαρακτηρίστηκε ως μια αξιοσημείωτη «επίπληξη», δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών S&P 500 καταγράφει μια μέση υποστήριξη στα ανώτερα στελέχη που ξεπερνά το 90%.

Ακόμα και με την μείωση στον μισθό του, ο 68χρονος Ίγκερ παραμένει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEO μιας αμερικάνικης εταιρείας που εντάσσεται στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το Bloomberg Pay Index. Ο βασικός του μισθός που ανέρχεται στα 3 εκατ. δολάρια είναι πάνω από τον διπλάσιο σε σχέση με το μέσο μισθό άλλων CEO εταιρειών που βρίσκονται στο S&P 500. Έχει, επίσης, την ευκαιρία να συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε μετοχές μέσα στα επόμενα χρόνια, ανάλογα με την επιστροφή των μετοχών της Disney, πέρα από τις μετοχής αξίας 28 εκατ. δολαρίων που θα λάβει όσο εφόσον παραμείνει CEO μέχρι το 2021.