Disrupt Greece: Τι δηλώνουν οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού

Disrupt Greece: Τι δηλώνουν οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού

Ο θεσμός καινοτομίας που εγκαινίασαν Fortune, Industry Disruptors και Παπαστράτος έχει ως πρωταγωνιστές τις ομάδες.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Disrupt Greece στον Προορισμό Παπαστράτος. Μια ημέρα αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα και φυσικά στις… πιο ανατρεπτικές ιδέες.

Η Πέμπτη ήταν μια «καυτή» ημέρα, εντός και εκτός του συνεδριακού κέντρου. Αφού η θερμοκρασία έφτασε στο κόκκινο στο κέντρο του Πειραιά, αλλά και στον Προορισμό με τις δηλώσεις των εκλεκτών ομιλητών μας.

H νεοφυής επιχειρηματικότητα, oι τεχνολογίες που κάνουν «disrupt» στην καθημερινότητά μας, οι προκλήσεις του αύριο και τα νέα εργαλεία που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης για τη νέα γενιά που τολμά και καινοτομεί, βρέθηξαν στο επίκεντρο με τις εκπλήξεις να ακολουθούν η μια την άλλη.

Το Disrupt, η νέα πρωτοβουλία που εγκαινίασαν Fortune, Industry Disruptors και Παπαστράτος, έφερε στο προσκήνιο τους νέους ανθρώπους, τις νέες ιδέες, τις εταιρείες και τις ευκαιρίες με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την εξωστρέφεια, σε έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν.

Και κάπως έτσι, μέσα από αυτόν το event που θέλουμε να γίνει θεσμός, δώσαμε ένα «βήμα» σε δεκάδες φιλόδοξους ανθρώπους.

Fintech, agribusiness, τουρισμός, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, true stories από εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυσήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ήταν μόνο μερικά απ’ τα θέματα που συζητήθηκαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον της ημέρας κέρδισε το διαγωνιστικό κομμάτι. Ο διαγωνισμός που “έτρεξε” στην πλατφόρμα του Disrupt Greece ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των νικητών.  Οι ομάδες που έφτασαν στον τελικό απέδειξαν ότι το επιχειρηματικό τους μοντέλο μπορεί να κερδίσει πελάτες, αλλά και επενδυτές και να ενταχθεί στην αλυσίδα αξίας της οικονομίας.

Συνολικά έντεκα ήταν οι φιναλίστ του διαγωνισμού με έξι από αυτές τις ομάδες να ανεβαίνουν στην σκηνή και να διεκδικούν τα μεγάλα βραβεία.

Έπειτα από 4 γύρους ερωτήσεων και την παρέμβαση της κριτικής επιτροπής, νικητές αναδείχθηκαν οι: Owiwi, mermix και hopwave.

ds2
Από αριστερά προς τα δεξιά: O Ηλίας Βαρθολομαίος της Owiwi, o Γιώργος Πιλπιλίδης της Ηοpwave και ο Χρήστος Σταμάτης της Mermix.

Τι δήλωσαν οι νικητές για την εμπειρία τους στο Fortunegreece.

«Το Disrupt Greece  ήταν μια εμπειρία που άξιζε στο έπακρο! Πολύ αξιόλογες ομάδες,δυνατοί ομιλητές,επίκαιρη θεματολογία και πάνω απ’όλα ουσιαστική δικτύωση. Ελπίζω να καθιερωθεί σαν θεσμός ώστε να έχουν κι άλλες ομάδες την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία αυτή, που ζήσαμε και εμείς»

Ηλίας Βαρθολομαίος – Co-founder & CEO, Owiwi

«Ένας μέρμηγκας, κάνει disrupt στον αγροτικό χώρο και βραβεύεται από τον πλέον ανατρεπτικό και καινοτόμο διαγωνισμό, αυτόν του Disrupt Greece. Παρά την ζέστη, όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος δώσανε το παρόν στον πολυχώρο “Προορισμός Παπαστράτος και αυτό από μόνο του δείχνει πώς έχουμε ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες».

Χρήστος Σταμάτης  – Co-founder & CEO, mermix

«Το Disrupt Greece σαν διαγωνισμός αλλά και σαν διοργάνωση σε συνεργασία με το Fortune Greece και την Παπαστράτος Philip Morris, για εμάς είναι μια νέα αρχή που συντελεί θετικά στη συνολική πορεία της hopwave και είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές.»

Γιώργος Πιλπιλίδης – Co-founder & CEO, hopwave

Να υπενθυμίσουμε πώς οι φιναλίστ απέκτησαν πρόσβαση σε υπηρεσίες ύψους 70.000 ευρώ, που συμπεριλαμβάνουν mentoring, coaching, media training, ειδικά διαμορφωμένα workshops και πρόσβαση σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ οι τρείς πρώτες ομάδες κέρδισαν χρηματικά βραβεία ύψους 30.000 ευρώ.

Παράλληλα όλες οι ομάδες θα λάβουν ειδικά sessions από την RSM, η οποία στηρίζει τον διαγωνισμό ως exclusive knowledge partner.

ds1
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού Disrupt by Fortune – ID.

Την ενδεκάδα των φιναλίστ, συμπληρώνουν οι εταιρείες:

  • Tesibit
  • booksecrets
  • Easyexports
  • Quanta & Qualia

     

  • PJM Projectum
  • Blueline
  • SlotApp
  • Tellody

Αναλυτικό αφιέρωμα των νικητών και των φιναλίστ στο επόμενο τεύχος του περιοδικού FORTUNE.