Disrupt Greece: Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού!

Disrupt Greece: Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγάλο event του Disrupt Greece στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγάλο event για τον διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece, τον νέο θεσμό καινοτομίας που εγκαινιάζουν Fortune, Industry Disruptors και Παπαστράτος.

Η εκδήλωση είχε στο επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, τις ομάδες και τους ανθρώπους τους. Δέκα νεοφυείς εταιρείες κατάφεραν να κόψουν το νήμα και να φτάσουν στον μεγάλο τελικό. Και οι δέκα φιναλίστ απέκτησαν πρόσβαση σε υπηρεσίες ύψους 70.000 ευρώ, που συμπεριλαμβάνουν mentoring, coaching, media training, ειδικά διαμορφωμένα workshops και πρσόβαση σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ οι τρείς πρώτες ομάδες κέρδισαν χρηματικά βραβεία ύψους 30.000 ευρώ.

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν η Owiwi, η εταιρεία που έχει ως στόχο το αναγκαίο «disrupt» στην επιλογή προσωπικού. Η Αθηνά-Πολίνα Ντόβα , ο Ηλίας Βαρθολομαίος και ο Χριστόφορος Λουτζάκης έχουν βάλει τον φιλόδοξο στόχο να «εκδημοκρατίσουν» το σύστημα επιλογής και αξιολόγησης προσωπικού, βοηθώντας τα στελέχη των τμημάτων HR να κάνουν καλύτερα τη εξαιρετικά κρίσιμη, για τη λειτουργία της εταιρείας, δουλειά τους. Η Owiwi κέρδισε το ποσό των 15.000 ευρώ.

Στις «μάχες» on stage του Disrupt Greece, κατάφεραν να πείσουν την κριτική επιτροπή που αποτελούσαν σημαντικοί επενδυτές και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς όπως ο Τζεφ Χόφμαν, συνιδρυτής της Priceline και του Booking.com, o Απόστολος Αποστολάκης, Co – Founder του Venture Friends Fund, ο Χρήστος Τσόλκας, Vice President Sales Strategy της PMI, η Ευτυχία Κασελάκη, ανώτερη γενική διευθύντρια της Πειραιώς και η Carla Tanas, Co – Founder των Industry Disruptors Game Changers.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε Mermix, η πλατφόρμα που στηρίζεται στη λογική του sharing economy και έρχεται να δώσει λύση σε νέους αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τον κλάδο, κερδίζοντας συνολικά 10.000 ευρώ.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η hopwave, η εταιρεία που διευκολύνει τους ταξιδιώτες να οργανώνουν τις ημερήσιες εκδρομές που πραγματοποιούνται με μικρά καΐκια ή τα γνωστά ξύλινα «πειρατικά» καράβια». H εταιρεία κέρδισε επίσης το βραβείο του κοινού, που την ξεχώρισε και εξασφάλισε ένα mentoring session με τον Τζεφ Χόφμαν.

Owiwi: 15.000 ευρώ

Η Owiwi είναι μια απ’ τις πλέον γνωστές startups στο ελληνικό οικοσύστημα καθώς έχει ξεχωρίσει και σε προηγούμενους διαγωνισμούς και βραβεία κατάφερε να ξεχωρίσει στον μεγάλο διαγωνισμό του Disrupt Greece. H εταιρεία η οποία παρουσιάζει έναν πρωτοποριακό τρόπο επιλογής υποψηφίων στελεχών μέσω «serious gaming» έχει ήδη «κλειδώσει» τις πρώτες συνεργασίες της με μεγάλες εταιρείες και περιμένουμε να δούμε τα επόμενα της βήματα.

mermix: 10.000 ευρώ

Ακολουθώντας το μοντέλο της ανταλλακτικής οικονομίας (sharing economy) και της συνεργατικής κατανάλωσης (collaborative consumption) το mermix δημιούργησε μια επαναστατική υπηρεσία όπου όποιος έχει ανάγκη για αγροτικά μηχανήματα μπορεί να αναζητήσει μέσα από μια πλατφόρμα το καταλληλότερο βάση της καλλιέργειας, του τύπου και της περιοχής.

hopwave: 5.000 ευρώ

Εκπροσωπώντας την «βαριά οικονομία» της χώρας, τον τουρισμό, ο Γιώργος Πιλπιλίδης και ο Γιώργος Σιάτρας παρουσιάζουν την hopwave. Θέλοντας να επιλύσουν το πρόβλημα της έλλειψης πληροφόρησης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών σχετικά με τις ημερήσιες εκδρομές που εξυπηρετούνται από τα μικρά καράβια, δημιούργησαν μια εφαρμογή όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν μια άμεση πληροφόρηση για τις διαθέσιμες εκδρομές.

Την ενδεκάδα των φιναλίστ, συμπληρώνουν οι εταιρείες:

Tesibit

Η Βασιλική Ντάμπαση βρέθηκε στην σκηνή του Disrupt και απέδειξε πώς οι γυναίκες έχουν ενεργό ρόλο πλέον στο κλάδο της πληροφορικής. Με το βλέμμα στραμμένο στην αυτοματοποίηση και στην αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των συστημάτων, η Tesibit μεταμορφώνει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας μεγιστοποιώντας την απόδοση συστημάτων μεγάλης κλίμακας.

Η πρωτοποριακή SaaS πλατφόρμα της Tesibit εφαρμόζεται τόσο σε ανεμογεννήτριες όσο και σε βιοαντιδραστήρες και βασίζεται στις πιο εξελιγμένες εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και της Προηγμένης Τεχνικής Αυτόματου Ελέγχου (Advanced Process Control Technique).

booksecrets

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία έχει κατακλύσει τα πάντα, ο Φάνης Χαραλάμπους και ο Νίκος Αργύρης ήρθαν να μας υπενθυμίσουν την αναγκαιότητα για διάβασμα.

Οι δύο τους δημιούργησαν μια εύκολη στη χρήση πλατφόρμα όπου οι «βιβλιοφάγοι» μπορούν να αφήνουν τα σχόλια τους για τα βιβλία ώστε και οι υπόλοιποι αναγνώστες να μπορούν να ανακαλύπτουν περιεχόμενο σχετικό με τα βιβλία, αλλά και πολλά κρυμμένα “μυστικά” και επιπλέον πληροφορίες.

Easyexports

Η διαδικτυακή Β2Β πλατφόρμα Easyexports ήρθε να δώσει μια «χείρα» βοηθείας σε όσους επιθυμούν να εξάγουν φαγητά και ποτά. Αυτός που εξάγει μπαίνει στην πλατφόρμα, φτιάχνει ένα προφίλ με κάποιες πληροφορίες της εταιρείας και των προϊόντων του, καθώς και όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά (συσκευασίες κλπ).

Στην ίδια λογική, φτιάχνει ένα προφίλ και ο εισαγωγέας και ενημερώνει την πλατφόρμα ποια είναι τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Με τα στοιχεία αυτά η πλατφόρμα κάνει το «πάντρεμα» και μόλις μπουν οι ενδιαφερόμενοι στην πλατφόρμα, βλέπουν εταιρείες βάσει των προτιμήσεων που έχουν επιλέξει.

Quanta & Qualia

Η MaGOS μας έρχεται κατευθείαν απ’ τον κλάδο του ICT και αποτελεί μια απ’ τις πιο εντυπωσιακές προτάσεις του Disrupt. Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα η οποία έρχεται να δώσει λύση σε όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ομιλίας.

Ο Γιώργος Προφητηλιώτης και ο Γρηγόρης Αγρυόπουλος δημιούργησαν ένα «μαγνητικό χέρι», το οποίο θα μπορεί να μεταφράζει τις προτάσεις ανθρώπων με προβλήματα ομιλίας μέσω μιας smartphone εφαρμογής. Η συσκευή βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία που αποτελείται από δύο wearable (γάντια) και την εφαρμογή.

Το γάντι, τώρα, αποτελείται από πέντε ηλεκτρομαγνήτες, ένα σύστημα ελέγχου και ένα τροφοδοτικό. Ενώ σαν βραχιόλι θα υπάρχουν 2 (ή περισσότερα) επιπλέον μαγνητόμετρα.

PJM Projectum

Μπορεί η ομάδα του PJM Projectum να μετρά μόλις λίγους μήνες «ζωής», ο Κωνσταντίνος Σκέρλος  όμως δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν στο κομμάτι της μουσικής τεχνολογίας που θα μπορέσει να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Το StompDaddy  είναι το πρώτο σύστημα κιθάρας τα οποίο επιτρέπει στους χρήστες να γίνουν συν-δημιουργοί.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ψηφιακό πίνακα πεντάλ που ελέγχει τα εφέ της αναλογικής κιθάρας. Είναι σχεδιασμένο τόσο για επαγγελματίες μουσικούς όσο και για ερασιτέχνες, που θέλουν να έχουν την μέγιστη ποιότητα στην μουσική τους και ηχητικά εφέ.

Blueline

Η BlueLine υπόσχεται να φέρει έναν γιατρό στην πόρτα σας, κάθε φορά που έχετε ανάγκη, εύκολα και γρήγορα.

Ο Νίκος Ναούμ και η ομάδα του δημιουργεί μια κοινότητα γιατρών και νοσηλευτών με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο σπίτι μέσω της εφαρμογής. Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν όποιον γιατρό επιθυμούν βάσει του βιογραφικού του, τη βαθμολογία του και το κόστος των υπηρεσιών.

SlotApp

Tο SlotApp είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που στηρίζεται στην ανθρώπινη περιέργεια και το παιχνίδι. Οι χρήστες για να γνωριστούν μεταξύ τους χρειάζεται να περάσουν μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιών, η οποία και θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν τα προφίλ των άλλων.

Οι «δοκιμασίες» είναι ερωτήσεις γνώσης και διασκεδαστικά παιχνίδια ταχύτητας και μνήμης που πρέπει να κερδίσει ο κάθε χρήστης.

Κάθε φορά που κερδίζει ένας χρήστης μαθαίνει κάτι για τον άλλον, και το αντίστροφο. Μέχρι να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» ο ένας τον άλλον και να μπορούν να μιλάνε χωρίς εμπόδια!

Tellody

Η εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να διαχειρίζονται άμεσα και εξατομικευμένα λειτουργίες που αφορούν τις προωθητικές τους ενέργειες, τους πελάτες τους και τα κοινωνικά δίκτυα.

Και οι 11 ομάδες θα λάβουν ειδικές υπηρεσίες από τον executive knowledge partner του Disrupt Greece, την εταιρεία RSM.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

Δείτε τα battles των έξι ομάδων που διακρίθηκαν