Δείτε τα πρώτα βίντεο από τον σεισμό στη Λευκάδα

Δείτε τα πρώτα βίντεο από τον σεισμό στη Λευκάδα

Διαψεύδει την είδηση για τρίτο νεκρό ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πάνω από εκατό μετασεισμοί, με μεγέθη της τάξης των τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναμένονται στη Λευκάδα μέσα στον επόμενο μήνα, είπε ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας το Πρακτορείο 104.9 FM.

Αναφερόμενος στο μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή, ο κ. Πααζάχος επισήμανε ότι το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα, το ρήγμα Λευκάδας – Κεφαλλονιάς, στο θαλάσσιο χώρο έξω περίπου από το Δράγανο και το Αφάνι βόρεια από το Πόρτο Κατσίκι, ενώ το πιο μεγάλο χωριό στην περιοχή είναι ο Άγιος Πέτρος.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός, με εστιακό βάθος γύρω στα 10 χιλιόμετρα και με μέγεθος που φαίνεται να είναι της τάξης του 6,1 Ρίχτερ. Ίσως είναι και λίγο μεγαλύτερος προς το τέλος, όταν γίνουν οριστικές εκτιμήσεις» τόνισε.

Στο μεταξύ διαψεύδει την είδηση για τρίτο νεκρό από τον σεισμό στη Λευκάδα ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βαγγέλης Ανδρεάτος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Πρόκειται για κάποιον που ήταν εγκλωβισμένος, αλλά έχει ήδη απεγκλωβιστεί» είπε ο κ. Ανδρεάτος και συνιστά ψυχραιμία.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, έχει κάνει έκκληση στο ΓΕΕΘΑ να αποσταλούν στο νησί σκηνές και υπνόσακοι. Ο κ. Ανδρεάτος, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα στη Λευκάδα, ενώ στην Κεφαλονιά, όπου βρισκόταν μέχρι τώρα, διαπίστωσε ότι πολλά κτίρια έχουν «πληγωθεί» από τον σεισμό.
«Οι ζημιές είναι μόνο υλικές στην Κεφαλονιά, αλλά πολλά κτίρια έχουν καταπονηθεί», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους της Λευκάδας – πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, για να γλιτώσουν.

Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα βίντεο, που…τραβήχτηκαν μέσα από σπίτια, αλλά και καταστήματα.