Το πείραμα με τα σκίτσα ομορφιάς της Dove

Το πείραμα με τα σκίτσα ομορφιάς της Dove

Οι γυναίκες νομίζουν ότι είναι πολύ πιο άσχημες απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ οι άνδρες το ακριβώς αντίθετο. Ακούγεται αστείο, ωστόσο δεν είναι και τόσο...

Όταν πρωτοείδα την καμπάνια με τα «beauty sketches» («σκίτσα ομορφιάς») της Dove μου ήρθαν, πραγματικά, δάκρυα στα μάτια. Είναι τρομερό να βλέπεις πόσο αυστηρός κριτής του εαυτού της είναι μια γυναίκα. Πόσο καταπιέζεται από το περιβάλλον της και τελικά από τον ίδιο τον εαυτό της. Φανταστείτε ότι το ποσοστό των γυναικών που πιστεύουν ότι είναι όμορφες αγγίζει μόλις το 4% παγκοσμίως!

Το συγκεκριμένο σποτ που, ως τώρα έχει αγγίξει τα 60 εκατομμύρια views, συγκαταλάγεται στις δράσεις της Dove που θέλουν την ομορφιά να αποτελεί βάση για αυτοπεποίθηση κι όχι αφορμή για αγωνία και άγχος.

Παρακολουθήστε εδώ το extended version του σποτ:

Και για να ελαφρύνουμε την κατάσταση… Αντίστροφα όταν είδα την παρωδία του προαναφερθέντος πειράματος, με πρωταγωνιστές τους άνδρες, η κοιλιά μου με πόνεσε από το γέλιο. Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν, σε γενικές γραμμές, ότι είναι, αν μη τι άλλο, ευπαρουσίαστοι. Στο εν λόγω βίντεο θα γελάσετε με την ψυχή σας κι ας κλαίνε αυτοί που πρωταγωνιστούν:

Δείτε ακόμη: Interactive Bob Dylan; Κι όμως γίνεται!