Δραματική η κατάσταση στη Γάζα

Δραματική η κατάσταση στη Γάζα

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών της ισραηλινής αεροπορίας. Ξεπερνούν τους 120 οι νεκροί. Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί σε μια νέα αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Πόλη της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών (οι περισσότεροι άμαχοι) από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στους 121, όπως έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Τα θύματα, τρεις άνδρες, σκοτώθηκαν κοντά σε ένα τέμενος στη συνοικία Τούφα, στα ανατολικά της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο. Από την πλευρά των Παλαιστίνιων εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος πέντε ρουκέτες, γεγονός που σημαίνει ότι η νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ περισσότερες από 690 ρουκέτες.

1/6

«Εξαιρετικά ανήσυχος» ο Βρετανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχος» για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα , πέμπτη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης με δηλωμένο στόχο τον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος.

«Εξαιρετικά ανήσυχος από την ανθρωπιστική κατάσταση και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Γάζας. Προτίθεμαι να μιλήσω στον πρόεδρο Αμπάς σήμερα», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών αποτελεί καμπή στη ρητορική της βρετανικής διπλωματίας, η οποία μέχρι στιγμής εξέφραζε την άνευ όρων υποστήριξή της προς το Ισραήλ. Την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τις πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε «καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις της Χαμάς κατά των ισραηλινών αμάχων» , «υπογραμμίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters

Διαβάστε ακόμη: Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα ο στρατός του Ισραήλ