Δριμεία προειδοποίηση Πούτιν προς τις ΗΠΑ

Δριμεία προειδοποίηση Πούτιν προς τις ΗΠΑ

Χαρακτηρίζει «επιθετική ενέργεια» ενδεχόμενη προσφυγή σε στρατιωτική βία στη Συρία εκτός πλαισίου ΟΗΕ. 

Δριμιά προειδοποίηση απεύθυνε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία. Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στους New York Times, o Πούτιν κλιμακώνει την πίεση του ενόψει του κρίσιμου ραντεβού σήμερα στη Γενεύη των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί τους Σύρους αντάρτες, και όχι τον στρατό του καθεστώτος, ότι πραγματοποίησαν την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου για να προκαλέσουν μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Μάλιστα απευθύνει δριμεία προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη στρατιωτική βία εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας θα είναι «μη αποδεκτή» και «θα συνιστά επιθετική ενέργεια».

Διαβάστε ακόμη: «Ρωσική ρουλέτα» για τη Συρία

Επίσης προειδοποιεί ότι τα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας θα μπορούσαν «να εξαπολύσουν νέο κύμα τρομοκρατίας, να βλάψουν τις πολυμερείς προσπάθειες για την επίλυση του ιρανικού πυρηνικού ζητήματος και της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης και να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική», πλήττοντας παράλληλα το κύρος του ΟΗΕ.

Καταλήγοντας ο Πούτιν εκφράζει την «ικανοποίησή» του για την καλλιέργεια «σχέσεων εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο Ομπάμα.