DrinkWorks: Η ελληνική εταιρεία που «έβαλε» τα cocktails σε κάθε σπίτι

DrinkWorks: Η ελληνική εταιρεία που «έβαλε» τα cocktails σε κάθε σπίτι

Με DIY Cocktail Boxes έχετε στην πόρτα σας τα πλήρως εξοπλισµένα kits, µε όλα τα υλικά, για να φτιάξετε και να απολαύσετε τα πιο δροσιστικά cocktails.

Η παγκόσμια τάση του «Κάντο μόνος σου» (Do It Yourself) έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δεν αφορά μόνο σε κατασκευές ή έξυπνες λύσεις διακόσμησης, αλλά σχετίζεται και με το φαγητό και το ποτό. Η ιδέα για το DIY cocktail  γεννήθηκε το 2009 από τον Απόστολο Γεωργόπουλο και τον Ορέστη Αργυρόπουλο εντελώς τυχαία, όταν καλεσµένοι σε ένα πάρτι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν cocktails, καθώς όλοι πίστευαν ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα στην παρασκευή τους- κάτι που ισχύει. Τότε, αποφάσισαν να κάνουν τα δροσιστικά ποτά εύκολα και διαθέσιµα προς όλους, και έτσι, μετά από αρκετή έρευνα και δεκάδες δοκιμές, τόσο στις παρασκευές όσο και στα logistics, εγένετο η  DrinkWorks.

Τι ακριβώς κάνει; Με DIY Cocktail Boxes σάς φέρνει στην πόρτα σας τα πλήρως εξοπλισµένα kits, µε όλα τα απαραίτητα υλικά, για να φτιάξετε και να απολαύσετε τα πιο δροσιστικά cocktails στο σπίτι. Κάθε kit περιλαµβάνει επώνυµα αλκοολούχα ποτά, φρέσκα φρούτα, σιρόπια, αξεσουάρ παρασκευής, ποτήρια, συνταγές ακόµα και τον πάγο! Όλα αυτά έρχονται στον χώρο σας µέσα σε καλαίσθητα οικολογικά κουτιά.

Το 2012 δημιουργήθηκε το  e-shop για online παραγγελίες και ήταν η περίοδος που ξεκίνησε η ζήτηση για εξατομικευμένες προτάσεις, καθώς τα boxes, αναδείχθηκαν σε ενδιαφέρουσες ιδέες για εταιρικά δώρα και για press kits σε διάφορα events. Η ενασχόληση με τις εκδηλώσεις, δημιούργησε την ανάγκη για μια πιο ολιστική προσέγγιση στην παροχή των σχετικών υπηρεσιών οπότε ο Αποστόλης και ο Ορέστης είδαν να ανοίγεται μπροστά τους ο δρόμος του cocktail catering.

 

Πρόκειται για μια υπηρεσία που περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικό με την θεματική, την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα της κάθε εκδήλωσης: από  team building δραστηριότητες για τους εργαζομένους μέχρι κοινωνικά events και workshops. Έτσι, η DrinkWorks έχει στο ενεργητικό της εδώ και τρία χρόνια, κάποια από τα πιο επιτυχημένα parties τα οποία οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ως μοναδικά  προτζεκτ, καθώς αναλαμβάνουν το branding, φροντίζουν να βάζουν τη δική τους ξεχωριστή  πινελιά και φυσικά  τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά.

Ταυτόχρονα, όπως εξηγούν στο Fortune, οι ιδέες δε σταματούν ποτέ. «Το 2017 έχουμε δώσει έμφαση κυρίως στα εταιρικά δώρα και events, καθώς και στα Advanced Σεμινάρια ιδρύοντας τη σχολή School of Bars, στην οποία μπορεί να φοιτήσει κάποιος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη του bartending».

Νομίζετε πως όλα τα παρακάνω είναι υπέροχα; Είναι! Aλλά σας έχουμε και το καλύτερο: Στα άμεσα σχέδια τους είναι και η διανομή cocktail έτοιμων για κατανάλωση. Σκεφτείτε ότι θα μπορείτε να λαμβάνετε, έτοιμα ποτά, στο ποτήρι, με το πάτημα ενός κουμπιού. Η απόλαυση σε όλο της το μεγαλείο.

931x186-COCKTAIL-IN-A-JAR-_1-1

Στην DrinkWorks, θεωρούν ότι έχουν επηρεαστεί θετικά από την αλματώδη άνοδο της ζήτησης των αλκοολούχων ποτών  στη χώρα μας και όπως επισημαίνουν, πολλοί Έλληνες, νέοι παραγωγοί έχουν βγει στο προσκήνιο και τα προϊόντα τους δεν υστερούν σε τίποτα απέναντι στα εισαγόμενα. «Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με ελληνικές εταιρείες που μοιράζονται την ίδια καινοτόμο διάθεση με μας και να αλληλοστηριζόμαστε».

Η εταιρεία είναι μέχρι σήμερα 100% αυτοχρηματοδοτούμενη αλλά στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενδεχόμενης ενίσχυσης καθώς έχει ένα ελπιδοφόρο επιχειρηματικό πλάνο που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές για εξωστρέφεια. Εξάλλου οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μόνο μεταξύ 2015 και 2016 ο ρυθμός ανάπτυξης της DrinkWorks άγγιξε το 70%. Ας το γιορτάσουμε με ένα DIY Cocktail, τι λέτε;