EasyJet: Στα 358 εκατ. δολάρια έφτασε η ζημία το α’ εξάμηνο- Πού οφείλεται η αύξηση

EasyJet: Στα 358 εκατ. δολάρια έφτασε η ζημία το α’ εξάμηνο- Πού οφείλεται η αύξηση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε ότι «δεδομένης της αβεβαιότητας, οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο είναι πλέον πιο προσεκτικές». Η μετοχή της υποχωρεί 7%.

Η αβεβαιότητα του Brexit και τα πιο υψηλά κόστη αποδυνάμωσαν τη ζήτηση των καταναλωτών, σημειώνει η EasyJet, η οποία ανέφερε ότι το trading του πρώτου εξαμήνου χρήσης ήταν σε ευθυγράμμιση με το guidance.

Η αεροπορική δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ασθενέστερες αποδόσεις στα εισιτήρια, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Δεδομένης αυτής της αβεβαιότητας, οι προοπτικές μας για το δεύτερο εξάμηνο είναι πλέον πιο προσεκτικές», ανέφερε.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα MarketWatch, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ενημέρωσε ότι για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, αναμένει ζημία προ φόρων 275 εκατ. λίρες (358,1 εκατ. δολάρια) από 18 εκατ. λίρες το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα έσοδα αναμένονται να αυξηθούν κατά 7,3%, στα 2,34 δισ. λίρες, ενώ η χωρητικότητα θέσεων να ενισχυθεί κατά 14,5%, στις 46,2 εκατ.

Η αεροπορική ενημέρωσε επίσης ότι τα έσοδα ανά θέση σε σταθερό νόμισμα αναμένονται να υποχωρήσουν κατά 7,4%- σε ευθυγράμμιση με το guidance.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους χρήσης, η εταιρεία αναμένει μικρή αύξηση στα έσοδα ανά θέση, σε σταθερό νόμισμα.

Η μετοχή της υποχωρεί 7%.