Έχεις κινητό; Έχεις bodyguard

Έχεις κινητό; Έχεις bodyguard

Πώς μια εφαρμογή ελέγχει αν είστε καλά και σας προστατεύει από κινδύνους. 

Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι συχνά η αιτία για διάφορα ατυχήματα κυρίως λόγο απροσεξίας, είχατε σκεφτεί ποτέ πως ένα τηλέφωνο μπορεί να σας προστατέψει από διάφορους κινδύνους;

Πριν δύο χρόνια, η Xin-Ci Chin από τη Μαλαισία, έπεσε θύμα δύο αγνώστων καθώς πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητο της. Αυτό την οδήγησε στο να δημιουργήσει μαζί με τον James Khoo μια εφαρμογή που θα εμπόδιζε άλλους ανθρώπους να βιώσουν την ίδια εμπειρία.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του, το Watch Over Me χρησιμοποιείται από περισσότερους από 140.000 χρήστες με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στην Νότια Ασία.

Η λειτουργία της εφαρμογής απλή. Κάθε φορά που κάποιος νιώθει μια απειλή ή έναν φόβο, ενεργοποιεί το κινητό του, έτσι ώστε να τους «τσεκάρει» μετά από λίγο. Αν για παράδειγμα κάποιος χρειάζεται 20 λεπτά για να γυρίσει το βράδυ σπίτι του, έπειτα από 20 λεπτά το κινητό θα στείλει ειδοποιήσεις στον ιδιοκτήτη του, αν εκείνος δεν απαντήσει έπειτα από τρεις φορές ένα ειδοποιητικό email θα σταλθεί στα στοιχεία συγγενών και φίλων που έχουν δοθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στις Android συσκευές, μάλιστα, ενεργοποιείται αυτόματα η κάμερα και τραβάει βίντεο και ηχητικά μηνύματα για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Η Chin είπε πως μετά την επίθεση δεν είχε κουράγιο ούτε να ψάξει για το κινητό της, δε φοβήθηκε απλά πως κάτι πιο σοβαρό θα μπορούσε να της συμβεί, αλλά κυρίως πως δε θα την έβρισκε κανείς.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές οι διαφημίσεις θα σε ταρακουνήσουν

Το νέο τηλέφωνο της Amazon φτιάχτηκε για shopping

«Έξυπνα» ρούχα που δονούνται για τα άτομα με προβλήματα όρασης